Zo word jij een lichtend voorbeeld voor anderen

inspiratie quotes, inspirerende teksten over het leven, inspirerende quotes

MINDFUL MONDAY – Ik moet toegeven. Ik ben best veel met mezelf bezig. Ik denk veel na over mezelf, ik schrijf over mezelf en als ik daar zin in heb volg ik workshops. Voor mezelf. Toch voel ik me nooit egoïstisch. Afgelopen week kwam ik een mooie quote tegen van filosoof en dichter Mark Nepo hierover.  

Hij schrijft:

Als we het geweld in de wereld willen verminderen, kunnen we beginnen met onder ogen te zien wat we zelf moeten voelen.‘ Zo leven we onze eigen onopgeloste kwesties niet uit op anderen.

Zo voelt het precies voor me.

Ik ben veel met mezelf bezig. Maar dat doe ik niet alleen voor mezelf.

Ik maak onderdeel uit van de rest van de wereld. En als ik zorg dat ik mijn ingehouden woede en frustraties niet afreageer op anderen, dan is dat gunstig voor iedereen.

Dus is het aan mij om mijn frustraties recht onder ogen te komen. Om ze te omarmen. Om lief te zijn voor mezelf. Om te snappen waar mijn automatische reacties vandaan komen.

Want als ik goed in mijn vel zit en liefde uitstraal, dan heeft dat effect op de wereld om mij heen. Als ik snap waar mijn blokkades en twijfels vandaan komen, dan help ik daar ook anderen weer mee. En als ik zelf mijn dromen en mijn licht volg, dan ben ik daarmee een lichtend voorbeeld voor anderen.

Ook jij bent zo’n lichtend voorbeeld voor anderen. Als jij ondanks moeilijkheden, jouw eigen licht kunt blijven zien, dan inspireer jij anderen daarmee. Als jij jouw hart en intuïtie blijft volgen, dan zorg je dat anderen dit ook durven te doen.

En daarmee vervul jij een hele belangrijke taak in de wereld.

Zonder dat je het zelf beseft, ben je een healer voor anderen geworden.

 

 

Een gedachte over “Zo word jij een lichtend voorbeeld voor anderen

  1. Beste Lieke,

    Bedankt voor de inspirerende blog. Ik ben al een tijdje bezig met mindful worden, en gestart met yoga bij Zest Your Life, maar blijf moeite houden met wat ik voor anderen kan betekenen. Jouw blog heeft me ervan overtuigd dat ik al op de goede weg zit, en gewoon door moet gaan om andere ook verder te kunnen helpen. Bedankt, en blijf zo doorgaan!
    Liefs Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 + 9 =