Zo vond ik mijn ware liefde

ware liefde vinden, liefde herkennen Het gaat goed met alle dingen die ik nog per se wilde doen dit jaar. Mijn fotoboek is inmiddels al af, ik heb plannen gemaakt voor komend jaar, plus ik heb uitgebreid teruggekeken op afgelopen jaar. 2014 was een jaar waarin ik leerde om nog meer te vertrouwen op het universum, waarin ik mijn eerste online cursus maakte en het was het jaar waarin er iets bijzonders gebeurde op liefdesgebied…

“Ik ben inmiddels wel klaar met mezelf.” Ik hoor het mezelf nog zeggen op mijn eerste date met mijn vriend. Ik bedoelde het niet op een negatieve manier, alsof ik genoeg had van mezelf. Het was meer een uitnodiging.

De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om te komen waar ik nu ben. Ik heb allerlei angsten overwonnen, ik heb mijn moeheid overwonnen, ik ben mijn ziel actief gaan voeden en ik ben volle verantwoordelijkheid gaan nemen voor mijn eigen leven.

Door alle blokkades die ik had overwonnen, kon ik steeds meer pure liefde voelen, die door me heen stroomde. Liefde voor mezelf, voor vrienden, voor familie, voor het hele universum.

En toen ik deze ware liefde in mezelf hervonden had, ontstond er afgelopen zomer ineens ook een zee aan ruimte om een levenspartner in mijn leven te verwelkomen. Zelfs mijn huis had ik onderworpen aan een flinke opruimbeurt, om op die manier letterlijk ruimte te creëren. Kom maar op!

Ware liefde vinden

Passief blijven afwachten totdat prince charming plots voor mijn deur stond, bleek niet te werken. Er was toch echt werk aan de winkel. Dat besef drong eigenlijk pas goed tot me door door een interview dat ik had. Tot in de kleinste details bedacht ik wat ik zoek in mijn ideale partner en maakte daar vervolgens een uitgebreide profielschets van, waarvan ik de gekuiste versie op een datingsite plaatste.

Die oproep begon zo:

“Je weet dat het leven te kostbaar is om je dagen door te brengen in een saaie baan waar je chagrijnig van wordt of om iedere avond alleen maar op de bank voor de televisie te hangen. Je wilt ten volle leven, maar je weet dat dit niet altijd door spectaculaire reizen hoeft te zijn. Je kan net zo goed genieten van een mooie film, een goed gesprek, een prachtig natuurgebied, een goede avond in de kroeg, of de passie waar jij zo vol van bent….?”

Daarna beschreef ik wat mijn ideaalbeeld is voor een relatie. En jazeker, in mijn achterhoofd had ik ook nog wat andere kenmerken paraat van mijn ideale man: een krullenbol die gitaar speelt. Dat leek me alleen niet zo handig om online te plaatsen.

Wel verscheen er vier weken later een nieuw profiel van een man met krullen die gitaar speelt… Snel stuurde ik een kort en krachtig berichtje.

Die week spraken we af, op een zonnige ochtend in het bos.

Liefde op het eerste gezicht? Nee, eigenlijk niet. We vonden elkaar leuk, dat zeker. Maar er waren geen hevige kriebels. Wel het verlangen om elkaar nog een keer te zien.

Onze tweede date was een groot fiasco. We zagen elkaar op een klein buurtfestival en hadden elkaar niks te vertellen. Ongemakkelijk stonden we naast elkaar en bij het afscheid waren er niet eens drie zoenen.

Dat was het dan, dacht ik. Teleurgesteld.

Maar toch. De volgende dag volgde ik een schrijfworkshop waarbij we tikten op oude typemachines. Iets wat mijn date ook wel eens doet voor zijn werk. Grappig, vond ik. Dus ik sms’te hem daar iets over.

En zo ontstond, toch nog, een derde date. Een date waarbij we elkaar ineens heel veel te vertellen hadden en elkaar steeds verder ontdekten.

De ontdekkingstocht gaat nu, ongeveer een halfjaar later, nog steeds door. Van een leien dakje is het allemaal zeker niet gegaan. We zijn al de nodige blokkades tegengekomen en op sommige momenten leek er echt geen toekomst in te zitten voor ons samen.

Toch is het ons gelukt om onze diepste angsten te laten varen en telkens weer te blijven kiezen voor de liefde.

Afgelopen week bekeek ik mijn voornemens voor 2014 – precies een jaar geleden neergepend. ‘Ware liefde vinden’, stond daar met stip bovenaan mijn wensenlijstje.

Check!

Niet alleen heb ik ware liefde in mezelf gevonden, ik vond ook iemand om die liefde mee te delen.

En nu ga ik maar eens heel goed nadenken wat ik voor 2015 allemaal wens. Het universum luistert namelijk donders goed.

Ik wens jullie allemaal een zeer liefdevol, warm, wijs en gezond 2015! Hopelijk komen alle diepste wensen vanuit je hart uit. En hopelijk kun je vooral heel erg genieten van de wonderlijke reis die je maakt. 

(Bron foto) 

4 gedachten over “Zo vond ik mijn ware liefde

  • Ja, een beetje geduld heb je soms absoluut nodig ja, haha :).
   Maar nog belangrijker: blijf je eigen ziel voeden. Maak een lijstje van dingen waar jij blij van wordt en kies daar iedere dag 1 ding uit wat jij gaat doen. Zo heb je iedere dag iets om naar uit te kijken. Je wordt dan iemand om verliefd op te worden, omdat je de liefde uitstraalt. En zo trek je ook de liefde als een magneet naar jezelf toe. En als jij jezelf blijft verwennen met leuke dingen, zal je ongeduld ook ineens wat zakken.

 1. Lieve Lieke,
  Wat een mooie nieuwjaarswens met jouw eigen liefdeservaring als heel positieve boodschap. Ik word er zelf ook heel blij van.
  Wens jou en je lief een heel mooi 2015 waarin het gevoel voor elkaar
  nog meer kan uitgroeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 + 19 =