Zo blijf je geïnspireerd

inspiratie quotes, motivatie quotes, mindstyle blog, blogger persoonlijke groei en ontwikkeling, spiritualiteit, spirituele sites, spirituele blogs

MINDFUL MONDAY – Gister had ik mezelf volledig vrijaf gegeven. Beetje in mijn dagboek schrijven, zingen, piano spelen, in de tuin werken en een collage maken in mijn art journal. Ik zou niet gaan werken – ook niet in mijn hoofd. Dat was de belofte aan mezelf. Ik knipte, ik plakte, ik genoot van de ruimte die ik mezelf had gegeven en toen… 

… ontstond er ineens een collage waar ik héél blij van werd. Daarbij schreef ik een mooie spirituele tekst. Hé, die tekst moet eigenlijk gedeeld worden, bedacht ik. Hij is zelfs perfect voor mijn nieuwe training die ik wil creëren.

Mijn nieuwe training waar ik nooit aan begin. Niet omdat ik er geen zin in heb. Nee, omdat mijn lat zo hoog ligt. Het moet namelijk een geweldige, transformerende training worden. Maarja… die hoge eisen blokkeren vervolgens mijn creativiteit. Waardoor er dus niks meer op papier komt.

Maar nu ontstond er iets vanuit mijn inspiratie. In plaats van vanuit mijn wilskracht. En dat werkt een stuk fijner.

Wat je ook doet. Zorg dat je in ieder geval geïnspireerd blijft. Hoe je dat doet? Door je zoveel mogelijk te richten op ervaringen die jou vreugde schenken.

Wijs afspraken waar je niet blij van wordt zoveel mogelijk af. Verlos je huis van rommel. Doe het eens een tandje rustiger aan. Mediteer, speel, breng tijd door in de natuur, dans. Geef aandacht aan de mensen van wie je houd en…. Adem.

En voordat je het weet, komen er ineens onvermoede talenten bovendrijven.

Fijne maandag!

2 gedachten over “Zo blijf je geïnspireerd

  1. Wat een fijne post.
    Ik had dit weekend het zelfde. Heerlijk weer eens gekleurd. Muziek geluisterd en de tijd voor mijzelf genomen. Voor ik het wist vloog de inspiratie voor nieuwe blogposten uit mijn handen. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

dertien − 13 =