Hoe vul jij jezelf (weer) op?

zelfliefde tips

Op Instagram volg ik Janne Robinson. Een stoere, surfende vrouw die genadeloos eerlijk is over haar eigen strubbelingen. Ze maakt gedichten over liefde en sex (of over het gebrek daaraan). En ze begeleidt andere vrouwen om volkomen hun eigen weg te gaan. Afgelopen week stelde ze een superbelangrijke vraag aan haar volgers: 

Hoe zorg jij egoïstisch voor jezelf? Wat is jouw oefening in zelfliefde die je niet opoffert – ongeacht hoe vol jouw leven raakt?

Omdat je weet dat deze zelfliefde jou stabiel houdt.

Tell me how you love you.

Een prachtige vraag. En toen ik alle antwoorden las van haar volgers… werd ik direct volkomen zen. Bijvoorbeeld:

♥  “Ik doe elke dag mijn yoga-oefeningen”

♥ “Een warm bad met bubbels en zeezout”

♥ “Ik probeer elke dag een keer naar de rivier te lopen, vlakbij mijn huis. Er is iets met het water dat zo helend is…”

♥ “Ik ga rennen. En ik kijk naar de zonsondergang”

♥ “Mijn intentie van de dag bepalen en me daaraan houden. Zorgen dat er geen rommel in mijn hoofd komt”

♥ “Geen telefoon het eerste uur van de dag. En vijf dingen opschrijven waar ik dankbaar voor ben”

♥ “Slaap!”

♥ “Schilderen terwijl ik naar goede muziek luister”

♥ “Ik trakteer mezelf minstens een keer per week op een kop koffie buiten de deur”

♥ “Op blote voeten lopen in het bos”

♥ “Een uur per dag waarop ik volkomen alleen ben. in de ochtend of avond, afhankelijk van hoe de dag verloopt. In dat uur kan ik alles doen waarvoor ik in de stemming ben. Iets simpels zoals koffie drinken, een podcast luisteren of naar muziek luisteren”

En zo gaat de lijst nog even door. Allemaal daden van zelfliefde.

Activiteiten die je hard nodig hebt om in balans te blijven. Het is dus superhandig als jij weet hoe jij jezelf kan opladen. Waarvan kom jij volledig tot rust? Ik zat gistermiddag in mijn eentje bij een ‘strandtent’ in Utrecht. Mijn schrijfblok erbij, een lekker sapje, turend over het water… Aaaahhhhh… Ik vóelde dat mijn batterij weer opgeladen werd.

Een cursist van Follow your Bliss mailde me na afloop van de training:

“Ik ben erachter gekomen wat mij blij maakt en energie geeft. Als ik eerst voor mezelf zorg, dan gaat de rest een stuk makkelijker. Ook heb ik dan meer energie.” 

Als ik eerst voor mezelf zorg, dan gaat de rest een stuk makkelijker… Diep van binnen wéten we dat misschien wel. Maar vaak handelen we er niet naar.

Dan gaan we eerst ons werk afmaken. De was ophangen. De afwas doen. Andere mensen tevreden stellen.

Maar voordat je het weet, loop je volkomen leeg en loop je rond met een chagrijnig hoofd…

Blijf jezelf dus opvullen.

Blijf jouw ziel voeden.

Zo blijf je makkelijker in balans.

Hoe ga jij jezelf deze week opvullen…?

 

 

Ik ben Lieke Meertens en het is mijn missie dat jij recht vanuit jouw hart & ziel leeft. Ik begeleid je met mijn blogs, video’s en online trainingen. Wil jij ook voluit leven vanuit jouw hart? Doe dan mee met een van mijn trainingen voor meer energie & levenslust.

NIEUW: Balance & Energy Buitencoaching. Herstel van jouw burn-out in de natuur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 − twaalf =