‘Weggestopt verdriet komt omhoog wanneer jij daar klaar voor bent’

inspiratie quotes, mindstyle blog, compassie, blogger mindfulness

MINDFUL MONDAY – Flarden uit een ver verleden komen bovendrijven. Sommige herinneringen waarvan ik niet eens weet of het echt gebeurd is, of niet. Maar het brengt een rauwe pijn met zich mee, verdriet, verwarring. Ik probeer er een verhaal van te maken. Orde te scheppen. Maar het blijft een chaos in mijn hoofd. 

En de verwarring stapelt zich op, terwijl het dagelijkse leven doorgaat.

Verjaardagen, mailtjes, administratie.

Afleiding die soms zeer welkom is om niet te verdrinken in verdriet.

Als ik een kopje thee zet, valt mijn oog op de prachtige paarse losse lavendelbloempjes in het thee-ei. Een eenvoudige schoonheid.

Ik ben blij dat óók dat binnen kan komen.

Verdriet van vroeger, ver weggestopt verdriet, komt vaak naar boven op een moment dat jij daar klaar voor bent. Ook al voelt het overweldigend. Dit is wat nu gezien wilt worden.

Ik laat me liefdevol dragen door de mensen om me heen. Mijn vriend die een prachtige bos bloemen meebrengt, of me plots een knuffel geeft. Een vriendin met een warme mail. Of een telefoontje van mijn moeder die desnoods midden in de nacht langs wilt komen.

Ook dit hoort bij een leven vanuit je hart.

Het omarmen van jouw innerlijke kind, die om compassie vraagt. Die gezien wilt worden. Niet alleen om te spelen, om plezier te maken. Maar ook om eens flink uit te huilen.

En ik laat haar huilen.

Ik omarm haar.

Ik omhels haar.

En ik laat haar huilen.

Op weg naar de winkel loop ik langs een voordeur waar een sticker op zit geplakt. ‘Don’t forget to love yourself.’

Een kleine zin.

Maar eens levensbelangrijke les.

Don’t forget to love yourself…

 

Ik wens jou een hele fijne maandag. And also don’t forget: dinsdag 3 november om 12:00 uur sluit de inschrijving voor de online training Follow your Bliss. Gedurende 7 weken begeleid ik jou bij een leven vanuit je hart. Ik geef je al mijn belangrijke tools om boordevol zelfvertrouwen en liefde te leven. En we gaan flinke stappen zetten op weg naar jouw droomleven. En oja: ook zonder Facebook kun je meedoen. Je krijgt alle lessen namelijk -hoppakee- rechtstreeks in je mailbox. Kijk op deze pagina voor alle informatie en om jezelf aan te melden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 + 5 =