Waar gaat het geld van goede doelen naartoe?

zou dat nou zo erg zijn, liedje filipijnen dwdd Mooi om te zien dat Nederland gister gul miljoenen heeft geschonken aan de Filipijnen. Daarnaast was er ook commentaar. Want ja, wordt dat geld aan goede doelen wel goed besteed?! Waar komt dat geld terecht? Claudia de Breij had gisteren een heel krachtig antwoord op deze vraag: 

“Als wij ál onze uitgaven zo kritisch zouden bekijken, dan bestond er ook geen plofkip of kinderarbeid meer.”

“Waarom denken we bij alles: het zal wel goedkomen en denken we dat bij veel goede doelen nooit?” vraagt ze zich af in De Wereld Draait Door. “Terwijl heel veel goede doelen bewezen hebben dat ze te vertrouwen zijn.”

Een mooie boodschap vind ik. Natuurlijk is het goed om kritisch te kijken waar jouw geld naartoe gaat. Maar doe je dat ook op andere vlakken van je leven? Let je erop waar jouw kleding vandaan komt? Of al dat geld dat jij uitgeeft aan ongezond eten, of alcohol: kan dat niet beter besteed worden? Zou je daar een tientje van kunnen missen en dat weggeven aan een goed doel? Of blijf je hangen in cynisme?

Claudia: “Als je nou een rondje laat staan vanavond. Dan heb je daar verder niet zoveel last van. En dan weet je misschien niet precies waar het geld terechtkomt, maar je kunt het ook een keer vertrouwen. Kijken hoe dat voelt.”

Ze schreef er een heel mooi, klein, liedje over.

“En al wist ik niet precies of het een brood werd of een deken, iemands kist of iemands wieg… Zou dat nou zo erg zijn?”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 2 =