Zo vind jij jouw sparkle terug

meditatie voordelen mediteren

MINDFUL MONDAY – Vorige week sloeg ik de Linda.Meiden open. Een blad dat ik normaal gesproken niet lees, maar dan is het des te leuker als je verrast wordt door bepaalde passages. Zo stond er een interview in met DJ The Flexican, die tien jaar geleden de groep Flinke Namen oprichtte. Hij zat bijna tegen een burn-out aan en is toen gaan mediteren. Ik vond het erg interessant om te lezen wat hij over mediteren en mindfulness vertelt. Heel verhelderend! 

Thomás Goethals Ligthart – alias DJ The Flexican:

“Ik was te lang doorgegaan. Tot het niet meer ging. Ik ben toen aan mindfulness, een soort instapmodel voor yoga, gaan doen. Mediteren is heel tof. Het heeft even geduurd voordat ik er echt in kwam, maar ik zou nu niet meer zonder kunnen. Ik probeer het iedere dag één of twee keer te doen.

Vooral ’s ochtends, dan is meditatie het meest effectief. Soms word je heel lekker wakker, maar soms hik je tegen je dag aan. Dat komt omdat je wordt gedomineerd door je mind: je linkerhersenhelft is alleen maar bezig met afspraken maken, met dingen doen of piekeren over dingen die je hebt gedaan. Toen, nu, straks – dat gaat maar door. Door die stress krijgt de rechterhersenhelft – je creatieve kant – geen ruimte. En als je dan gaat mediteren krijg je die twee helften weer in balans.

Na 20 minuten is alles rustig in mijn hoofd. Ik voel me energieker en alles – hoe zeg je dat? – alles vloeit weer. Het is net alsof mijn lichaam weer online is. Ik leef meer in het moment. Alle sparkles komen binnen.”

Ps. Mooi gezegd hè? Er is in de yoga een bepaalde techniek die specifiek gericht is op het in balans brengen van je linker- en rechterhersenhelft. Vooral als je hoofd op volle toeren loopt, of als je gespannen of paniekerig bent is dit een perfecte manier om jezelf weer kalm te krijgen.

Fijne maandag!

Bron foto / Tags: voordelen meditatie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

dertien − 12 =