Voor jezelf kiezen? Neem je eigen Happy Day!

voor jezelf kiezen

Zo zag mijn eettafel er gister uit. Bezaaid met verf, kwasten, mijn artjournal. En natuurlijk met kopjes thee. Sinds kort vier ik op woensdag mijn Happy Day. Een vrije dag die ik helemaal kan invullen zoals ik dat wil. Ontbijten deed ik gister op bed, met een boekje erbij. ‘s middags stond ik uren in de keuken om suikervrije (overheerlijke!) snickers te maken. En tussendoor luisterde ik wat naar de radio. 

Ik ben niet de enige die deze wekelijkse vrije dag neemt om mijn ziel en creativiteit te voeden.

Illustrator Lou Niestadt noemt deze wekelijkse dag haar Rebel Day.  Coach Marieke van Dam van Bureau Play gaat elke week op een woensdag-expeditie. En Julia Cameron adviseerde in haar bestseller The Artist’s Way al om elke week een kunstenaarsuitje te nemen.

Een dag voor jezelf is een groot genot om jezelf te voeden. Om jezelf op te vullen. Om de leegte toe te laten. Om overbodige ruis te verwijderen.  Om de boel de boel te laten. En om weer te voelen dat je lééft.

Jaren geleden, ik was in de twintig, interviewde ik als journalist iemand voor Flair. Deze vrouw had een goede carrière, net als haar man. Ze hadden twee kinderen.

Eén ding was heilig voor haar.

Haar vrije vrijdag.

Op die dag had ze geen werk, kinderen of andere verplichtingen. Dit was haar dag waarop ze alles mocht doen waar zij zin in had. Naar de kapper bijvoorbeeld, naar de sauna, of gaan shoppen. Haar man had ook zo’n vrije dag in de week.

Ik vond dit een waanzinnig inspirerend voorbeeld.

Niet je eigen verlangens opgeven omdat je dénkt dat dat nu eenmaal van jou verlangd wordt.

Maar in de eerste plaats goed zorgen voor jezelf. Zodat je in je eigen kracht blijft. Van daaruit is het veel makkelijker (en leuker!) om de andere ballen in de lucht te houden.

Het is ook een goed lesje in loslaten.

Wat zou jij doen op zo’n vrije dag?

Misschien is een hele dag nog een stap te ver voor je. Je kunt natuurlijk ook met een middag beginnen. Of een ochtend.

Al begin je maar met een kwartier per dag – een Happy Moment.

Maar doe íets om je ziel te voeden.

Want voordat je het weet ben jij óók zo’n inspirerend voorbeeld voor anderen. Echt. Je hoeft alleen maar zelf het goede voorbeeld te Leven. Met hoofdletter L.

En dan heb je die shift al gemaakt van angst naar liefde.

Dan heb je die overstap gemaakt van je ego naar je hart.

Dan leef jij vanuit je diepste kern.

 

Voor jezelf kiezen – The Next Level

Ben je er helemaal klaar voor om te leven vanuit jouw diepste kern? Klaar voor meer vreugde en energie in je leven?  

In Follow your Bliss gaan we hier volop mee aan de slag. Onlangs kreeg ik een geweldige mail van een cursist die na járen weer stond te dansen in de woonkamer. Ze voelde zich bevrijd. Door de oefeningen uit de training.

Dus heb jij ook het gevoel dat je ‘vastzit’? Dat je nog te vaak kiest vanuit angst in plaats van liefde…? Dan garandeer ik jou dat Follow your Bliss jou weer de vrijheid geeft waar jij zo naar verlangt. Pak die vrijheid! Je bent van harte welkom. Klinkt goed! Geef mij meer informatie 

 

 

 

 

3 gedachten over “Voor jezelf kiezen? Neem je eigen Happy Day!

 1. Pingback: Persoonlijke missie - dé manier om jezelf eraan te houden– Be Blissed

 2. Ik heb sinds February “Friday Myday” en dat geeft me inderdaad energie voor de rest van de week. Het lukt me niet altijd, maar soms kan ik dan een andere dag inhalen. Op deze dag bepaal ik zelf wat ik wil doen, naast mijn wekelijkse afspraak op vrijdag met mijn psychotherapeut, waarin het ook om mij draait. Na bijna 40 jaar van inprenting dat het niet om mezelf mocht gaan, is dit een verademing! En nee, ik ben nog steeds niet een zelfzuchtig monster – maar ik leer te houden van mezelf en daarvanuit krijg ik liefde voor een wijdere cirkel.

  • Friday Myday… I LOVE it! Wat een goede benaming. En inderdaad… Wat een verademing. Heel fijn te horen dat je de patronen uit je jeugd hebt weten om te keren naar meer liefde voor jezelf.
   En wat je zegt is precies waar veel mensen dan bang voor zijn: is het niet heel egoïstisch als ik voor mezelf kies? Nee, juist niet dus!
   Voed jezelf en daarna is het ook een stuk makkelijker om ánderen te voeden.
   Dank voor je reactie Rania! Heel waardevol.
   Liefs Lieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

acht + een =