Volledig terugkomen bij jezelf

Yes, daar ben ik weer! Na zes weken sabbatical, ben ik er weer helemaal klaar voor. Het waren pittige weken. Ik ben flink ziek geweest en de oorzaak werd maar niet gevonden. Uiteindelijk kon ik nauwelijks meer een stukje fietsen, zo verzwakt was mijn lijf. 

Waar ze wél achter zijn gekomen, is dat mijn alvleesklier niet goed functioneert. Daar heb ik nu medicijnen voor die gelukkig voor een flink deel helpen. En sinds vorige week voel ik ook eindelijk weer meer energie terugkomen in mijn lijf.

Zó fijn!

Ik ben er nog niet, maar het gaat absoluut de goede richting op.

In ieder geval super bedankt voor jullie lieve en mooie reacties per mail en op mijn site. Ik wilde graag iedereen persoonlijk terug mailen. Maar aangezien ik ook beperkt online wil zijn, doe ik dat toch maar niet.

Dus bij deze! Ik lees alle reacties zorgvuldig en ze geven me altijd een grote glimlach op mijn gezicht.

Hoewel het dus een lastige tijd was, was het tegelijk óók een hele mooie tijd waarin ik veel inzichten heb opgedaan.

Niet zo vreemd, als je ineens zo veel stil zit en offline bent.

Dat is natuurlijk het gouden recept om volledig terug bij jezelf te komen. 

Zoals reisjournalist Pico Iyer onlangs zei in Happinez:

‘Stilte is de ideale manier om weer zicht te krijgen op het grotere geheel van je leven.’

We raken in het dagelijkse leven zo snel opgeslokt door allerlei kleine zaken die heel urgent lijken.

Telefoontjes, mailtjes, apps.

En zo raak je het grotere overzicht al snel kwijt.

In de stilte kan je hoofd weer helder worden.

Dat heb ik de afgelopen weken absoluut gemerkt. Toen alle overbodige ruis ging liggen, was het ineens heel helder wat mij te doen staat de komende tijd.

Ik weet weer waar ik mijn aandacht op wil richten. En ik voel nog duidelijker wat mijn hart van mij verIangt.

Sinds een paar weken hangt er een spreuk uit Flow in de woonkamer.

“Ik heb geen tijd om me te haasten.”

Regelmatig valt mijn blik op die quote. En iedere keer als ik hem zie, haal ik weer eens diep adem.

Ja inderdaad. Ik wil geen tijd nemen om me te haasten.

Daar maak je mij namelijk echt niet blij mee.

Ik wil de tijd nemen om op mijn gemak een blog te tikken. Om een lekkere lunch te bereiden voor mezelf. Om naar de winkel te slenteren. Om te werken in mijn artjournal.

En nog zoveel meer…

Ik leef het liefst langzaam. Zodat ik de tijd heb om goed om me heen te kijken. En om alles op me in te laten werken.

De topsnelheid waar de huidige maatschappij in leeft? Ik kan het niet bijhouden. En ik wil het ook niet bijhouden.

Want zo mis ik alle schoonheid om me heen.

En daarmee mis ik het leven zelf.

 

 

 

 

 

 

12 gedachten over “Volledig terugkomen bij jezelf

 1. Hoi Lieke,
  Kun je mij vertellen,welk dieet en kruiden en voedingssuplementen je bedoelt als je praat over een aangepast dieet?

  Groetjes van Mona.

  • Heey Mona!
   Wat betreft dieet heb ik de laatste maanden een glutenvrij en suikervrij dieet gevolgd. (En ik eet sowieso ook geen zuivel omdat mijn lijf dat niet verdraagt).

   Kruiden waren diverse dingen waaronder Curcuma. Ik noem het bewust niet allemaal omdat het echt maatwerk is. Voor ieder persoon is het weer anders wat jouw lichaam nodig heeft.

   Het is fijn om een persoonlijk plan op te laten stellen in samenwerking met een orthomoleculair arts of natuurarts o.i.d..

   Liefs!

 2. Wat fijn dat je weer terug bent Lieke! En gelijk weer een mooi verhaal geschreven. Heel herkenbaar. Ik wens je veel gezondheid.

 3. Goh Lieke, dat is wel even iets anders als wat ik dacht, (dat je gewoon even tijd voor jezelf wilde hebben.) Sorry, ik vind het heel knap dat je door alles heen je taak weer hebt hervat om zo misschien wel duizenden een riem onder hun hart te steken.
  Want ziek zijn zo vertelde me iemand dat is niets, maar beter worden dat is meestal het moeilijkst en jij praat alweer alsof er niets gebeurdt is terwijl het heel wat is.
  Bedankt voor je geweldige inzet om anderen te helpen, maar denk ook een beetje aan jezelf, daarom wens ik je een goede tijd naar Pasen toe en wens je van harte beterschap en mag ik je zeggen dat ik in mijn gebeden aan je zal denken? veel liefs van Zr Anne-Petra.

 4. Lieve Lieke
  Beterschap en neem je tijdxx
  Gelukkig!!! Steeds meer mensen mikken de tijd opzij en genieten van het moment. Hebben last van al dat gehaast en kiezen eigen weg. Ik herken het helemaal voel mij weleens een eenling maar is wel zoveel rustiger en intens. Ik denk nu eenmaal anders ben ik achter, ik beleef gewoon vanzelf heel veel dingen. Steeds meer bewust van de criticus die achteraf iets roept, waardoor het hoofd volstroomt met mitsenenmaren. Lukt steeds beter om het waar te nemen en halt toe te roepen en iets fysieks te gaan doen. Dikke knuffel Ellis

 5. Lieve Lieke, je kreeg een mooi cadeau van het universum en je hebt er heel dankbaar gebruik van gemaakt! Nog veel inzichten en vernieuwde energie gewenst!
  Kussen en groetjes!***
  Katelijne

 6. Hoi,
  Je verhaal lezende horende, gebruik eens een maand geen suiker.
  Je zult versteld staan.
  en op zijn Amsterdams gezegd Kassie AN (rustig verder)

 7. ik wens je heel veel beterschap toe Lieke , en vind het heel mooi dat je terug bent , zorg vooral goed voor uzelf , groetjes William

 8. Lieve Lieke, ik ben heel blij dat je weer terug bent en heb je echt gemist. Ik keek de afgelopen dagen iedere dag eventjes op je site. :).
  Knap maar snel op en ik verheug mij erop om je berichtjes weer te lezen.

 9. Welkom terug Lieke.

  Leuk om weer een blog van je te lezen 🙂

  Succes met het verdere herstel en hopelijk snel weer helemaal de oude. En alles op het gemak 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × 3 =