Tip: moderne mantra

Afgelopen week kwam ik het lied Long Time Sun tegen in het boek Less is Luxe en luisterde het deze week voor het eerst. Het is per direct mijn favoriete mantra geworden: ik kan het uren na elkaar luisteren. Heel rustgevend. Nu ging ik vanochtend voor het eerst naar een Kundalini-yogales bij mij in de buurt. En welk lied zingen ze daar standaard aan het einde van de les…?! 

Juist ja. Zo mooi! Door dit toeval kwam de tekst van Long Time Sun extra intens bij mij binnen.

Het fijne eraan vind ik dat de tekst in het Engels is. Heel begrijpelijk dus, in tegenstelling tot veel Sanskriete teksten. Een moderne mantra dus :).

De tekst eindigt wel met twee Indiase woorden: Sat Nam. Sat betekent waarheid, Nam betekent identiteit. Je kan het vertalen als: de essentie van God zit in mij. Er wordt gezegd dat de mantra Sat Nam jou in contact brengt met je ziel en bestemming.

Ps. Wil je gelijk meezingen? Zie hier voor de (makkelijke & mooie) tekst:

Je kunt bij het zingen personen in gedachten houden voor wie je het wilt zingen. Je zult merken dat dit een heel fijn gevoel geeft.

Immers: anderen mooie dingen toewensen, is ook heel goed voor je eigen ziel :).

songtekst long time sun, snatam kaur

4 gedachten over “Tip: moderne mantra

  • Hey Vera,
   Ja, ik vond het een mooie les. Veel met ademhalingen. Maar het was toch niet helemaal mijn soort yoga voor dat moment. Ik ben nu sowieso op zoek naar een nieuwe yogaschool. Iets meer gericht op mindfulness.
   Maar het is wel leuk om allerlei verschillende vormen uit te testen, om te kijken wat er bij jou past!
   Groetjes,

 1. Wat een prachtige mantra.
  En is een mantra die bij heel wat kundalini Yoga wordt gespeeld omdat je energie van uit je stuit gaat stromen als je de rust ervan kan vasthouden.

  Werd er helemaal stil van, want ik ken mantra al heel lang maar niet een waar je makkelijk mee kan zingen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negen + 12 =