Tip! Gratis meditatie online

meditatie oefeningen online leren mediteren cursus mindfulnessMisschien heeft een aantal van jullie vorige keer ook al meegedaan met de gratis 21-daagse meditatie online van Deepak Chopra en Oprah Winfrey. Ik in ieder geval wel en vond ‘m erg fijn! Het zijn een soort dagelijkse ontspanningsoefeningen vol inspiratie. En goed nieuws: vandaag begint weer een nieuwe reeks met meditatie oefeningen. Dit keer gaat de reis naar jouw diepste wensen en verlangens…

Spiritueel goeroe en schrijver van allerlei bestsellers Deepak Chopra heeft zijn krachten gebundeld met Oprah Winfrey. En ik kan je zeggen: dat levert mooie meditaties op. 21 dagen lang kun je via hun website gratis een meditatie beluisteren van ongeveer 20 minuten.

‘Desire and Destiny’ heet de meditatie voor de komende drie weken. Het doel? Je gaat jezelf volledig openen voor het leven dat voor jou bedoeld is. Je gaat dus de reis maken naar jouw doel, jouw verlangens, of lot. Hoewel dit in het Engels net iets lekkerder klinkt: destiny.

Verlangens worden vaak beschreven als egoïstisch in spirituele tradities, zegt Deepak op dag 1 van de meditatie. Ze zouden je afleiden van je ware zelf. Maar hij gelooft het tegenovergestelde. Verlangens zijn juist kleine zaadjes, het zijn tekenen. Als we er aandacht aan geven, krijgen we sneller verbinding met onze levensmissie.

Jouw diepste hartverlangens zijn als twinkelende sterretjes, schrijven Deepak en Oprah. Ze wijzen jou de weg. Als jij jouw verlangens volgt, kom je uit bij jouw ware missie. Op die manier leef jij jouw leven zo compleet mogelijk en zo kun jij de meest geweldige bijdragen leveren aan de wereld. Om jouw doel en verlangens te leren kennen, moet je wel stil zijn. En daarvoor is meditatie uitermate geschikt. (Begin jij met mediteren? Ook dan kun je deze cursus prima volgen!)

Klik hier om jezelf in te schrijven voor de gratis online meditatie. Daarna kun je gelijk meedoen met dag 1. Inschrijven is makkelijk: je hoeft alleen je naam en emailadres in te vullen. De online meditatie duurt dus drie weken: van 11 november tot 2 december. Hij is dus wel in het Engels, maar goed te volgen. En oja: voel je zeker niet schuldig als je een dag (of twee) overslaat. Pak de draad daarna gewoon weer op en ga lekker door.

Maak er bijvoorbeeld een ochtendmeditatie van, of doe ‘m tijdens je lunchpauze. Onder het kopje ‘reflect in journal’ vind je nog allerlei interessante vragen die je kunt beantwoorden. Op die manier duik je er echt volledig in en haal je er ook het meeste uit.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

7 gedachten over “Tip! Gratis meditatie online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

achttien − 12 =