Things I love – Oktober (plus kortingsactie!)

webshop, cadeau, kaarten, handgemaakt, milieuvriendelijkVan een nieuwe website tot een nieuw seizoen. En van een handige app tot een hippe trend. Wat is er veel om van te houden!  Laat je inspireren door deze 7 geluksmakers van de maand oktober. (Plus een hele leuke kortingsactie!!) 

1. SEIZOEN

Ah, die laatste herfstzon die schijnt over de donkerrode glinsterende bladeren. Moeiteloos laten de bomen hun bladeren los, die gewillig meevliegen met de wind. Wat wil jij nog loslaten? De herfst is een prachtig seizoen om de balans op te maken. Laat los wat je niet meer nodig hebt. Zo ontstaat er weer ruimte voor nieuwe initiatieven. Maak een lange boswandeling, of ga gewoon even het park in en geniet van de prachtige kleuren die jou omringen. Deze foto maakte ik in mijn tuin. Als je goed kijkt is er vanalles te zien. Het roodgele herfstblad dat afsteekt tegen het groene. Kleine knopjes die open willen barsten. De unieke patronen van nerven in ieder blad …

herfstkleuren, herfst, seizoen

2. RUILTREND

Sinds deze maand hangen er weer enkele nieuwe kledingstukken in mijn kast. En ik heb er he-le-maal niks voor hoeven te betalen. I love this trend :). Ruilen! Steeds vaker worden er hippe kledingruilfeestjes georganiseerd en afgelopen maand had ik er ook zo 1.

budgettips, kleding ruilen, gelukkig, mindful (Georganiseerd door Phyllis events, die volgens mij ook deze illustratie maakte. Daar word je toch al gelijk blij van?! )

En zo kwam ik aan het einde van de middag dolblij thuis met o.a. een feestjurkje, een bloemenbloesje en een lichtgroen hemdje. Mensen ruilen tegenwoordig veel meer dan alleen kleding trouwens. Zo worden er ook volop huizen en diensten geruild. Weg van de geld-maatschappij en op naar een grotere verbondenheid met elkaar. Dus trommel je vrienden op en kijk wat jullie kunnen ruilen!

3. GEZONDE APP

Hardlopen is nooit mijn grootste hobby geworden en ook van de sportlessen in de sportschool word ik niet zo vrolijk. Nee, dan dit: de 7-minute-work-out-app. Schijnt even goed te werken als een half uur aerobics en je kunt het gewoon thuis doen wanneer het jou uitkomt. Het zijn twaalf verschillende oefeningen die je ieder 30 seconden doet. Daartussenin heb je 10 seconde pauze. (Bekijk hier een afbeelding van de oefeningen die aan bod komen).

Ik heb het in de afgelopen twee weken al enkele keren uitgeprobeerd en… ja, ik vind het leuk! Meestal doe ik het ’s ochtends, zodat ik mezelf even goed wakker schud en zet er een leuk muziekje bij op. Mijn favoriet op het moment is een hit uit de nineties: Baby, I’m ready to gohoo. Ps. De officiële app heb ik trouwens nog niet eens. Ik ga gewoon naar een website  toe. (Er zijn diverse).

4. MOOIS VAN STOFFER + BLIK (Plus kortingsactie!)

symbolisch cadeau, duurzaam, natuurlijke producten,

Onlangs kwam ik deze webshop tegen van een oud-collega. Argh… wat een mooie spulletjes. Alles met liefde en passie gemaakt: om heel vrolijk van te worden! Annemarie gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke en gerecyclede materialen en ze maakt alles zelf. Zo vlecht ze de armbanden, ze maakt de illustraties op de kaarten en ze maakt haar eigen stempels (een proces van snijden, zagen, schuren en lijmen). Kortom: een creatieve duizendpoot. Sommige items zijn zo uniek dat ze slechts eenmalig verkrijgbaar zijn, zoals de geweldige ketting die je hieronder ziet. Snel bijzijn dus!

Hier een aantal van mijn favorieten. Nog veel meer vind je op haar website stoffer + blik. 

En het leukste nieuws is: speciaal voor de lezers van Be Blissed is er een speciale kortingsactie! Bestel je iets voor 30 november 2013, dan krijg je 10% korting op je bestelling. Geldig op het gehele assortiment. Gebruik bij je bestelling de kortingscode: BEBLISSED2013.

il_570xN.460578508_sqbf
tips cadeau koken culinair

Website: www.stofferblik.nl 

5. MUZIEKHIT VD MAAND

Uit heel veel onderzoeken blijkt dat muziek een heilzame werking heeft. Zo heilzaam dat een Engelse apotheker sinds kort zelfs muziek adviseert aan haar klanten tegen pijn. Popmuziek schijnt het beste te werken, gevolgd door rock en indie. Nummers die het goed doen zijn Angels van Robbie Williams en Candle in the wind van Elton John. Het nummer dat mij het meest raakte deze maand was: “Take your time girl” van Niels Geusebroek.

“Take your time girl

Just leave it to me

And hold on to love

Soon you’ll find the world at your feet”

Ps. Het nummer is geschreven op de hartslag van een nog ongeboren baby.

6. AGENDA-TIP – Ssssjjjjjttttt

Ik schreef al vaker over de kracht van stilte. In de stilte leer jij jezelf weer een stukje beter kennen en kom je weer helemaal tot rust. Aanstaande zondag, 27 oktober, wordt de landelijke dag van de stilte georganiseerd. Door heel het land zijn er verschillende activiteiten waarbij je samen met anderen kunt ervaren hoe intens de stilte kan zijn. Kijk hier wat er bij jou in de buurt te doen is. Misschien ga je wel ontdekken wat een stiltewandeling met je doet, ga je meditatief tekenen of creëer je een eigen mandala?

7. SNELLE & GEZONDE MAALTIJDEN

jamie oliver 15 minute meals recepten tips Ik kijk zo min mogelijk televisie en toch heb ik er een verslaving bij op tv-gebied. Namelijk: ‘Jamie’s 15 minute meals’ op 24kitchen. Er liggen een aantal van zijn kookboeken in mijn kast, maar die raak ik eerlijk gezegd nog amper aan. In deze uitzendingen deelt hij heel veel tips& trics waarmee hij binnen een kwartier een heerlijke, complete en gezonde maaltijd tevoorschijn tovert.

Ik maak nooit complete gerechten na, maar pas vooral de kleine trucjes toe die al het verschil maken. Zo voeg ik sinds kort een half partje citroen toe, als ik rijst kook, en soms nog een lepeltje kruiden. Zo krijgt je rijst een heerlijk aroma!  Ps. op 1 kop rijst gebruik je 1,5 kop water. Laat dit op halfhoog vuur staan koken met het partje citroen erbij en deksel op de pan. Knijp tenslotte het partje citroen uit. Bon appetit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 5 =