Doe minder & bereik meer… (Kan dat echt?)

spirituele ontwikkeling, spiritueel ontwikkelen, doe minder bereik meer

MINDFUL MONDAY – Toen ik afgelopen weekend naar het station fietste, hupste er ineens een schattig konijntje voorbij waar mijn oog op viel. Een uur daarna werd mijn blik gezogen naar een soort grote lampenkap in de stationshal. Ik liep er naartoe, ging eronder staan en zag dat er iets aan de binnenkant van de kap getekend was. Ook een konijntje!

Hé. Dit was een teken. Ik voelde het in mijn lichaam. Een verborgen aanwijzing waar ons leven vól mee zit. Als je ze maar wilt zien. 

Deze aanwijzingen leiden jou naar de inzichten die jij nodig hebt. Ze leiden je naar waardevolle eye-openers. Naar een leven vol vreugde en lichtheid. En uiteindelijk, als je ze blijft volgen, leiden alle aanwijzingen jou naar jouw unieke levenspad.

De aanwijzingen kunnen soms komen in de vorm van dieren die je ineens overal tegenkomt. Maar het kunnen ook cijfercombinaties zijn. Liedjes of boeken. (Besteed ook eens aandacht aan de liedjes die ‘s ochtends ineens in je hoofd zitten bij het wakker worden. Ook daar zit vaak een verborgen boodschap in).

Elders op de wereld kun je naar de plaatselijke sjamaan om te vragen wat zo’n konijn op je pad in hemelsnaam te betekenen heeft. Maar wij hebben gelukkig ook een wijze bron tot onze beschikking.

Internet.

Ja echt, haha. Ik heb daar de afgelopen jaren al zoveel antwoorden gevonden op mijn spirituele vragen!

In dit geval voldoet de google-opdracht: “Spirituele betekenis konijn”

En hé. Daar kwam mijn antwoord al razendsnel tevoorschijn… Ik las een parabel over een angstig konijn. Een konijn dat een paar keer had meegemaakt hoe magisch het leven kon zijn. Maar het konijn werd daarna bang voor diezelfde magie en rende hard weg.

Was ik ook bang geworden voor de magie van het leven? Kan ik die verantwoordelijkheid wel aan dat ik met mijn eigen gedachtes mijn toekomst creëer? 

Ik vind die weg behoorlijk spannend. Want het is niet hoe mensen ‘over het algemeen denken’.

Vaste overtuigingen die diep verankerd zitten in ons bewustzijn, wil ik juist loslaten.

(Overtuigingen als: je moet hard werken om je geld te verdienen. Lijden hoort erbij. Voor niets komt de zon op. Je moet héél hard je best doen, etc.)

Gelukkig kan ik goede steun vinden bij spirituele gidsen. Zoals Deepak Chopra die in zijn boek ‘De zeven spirituele wetten van succes’ beschrijft dat de natuur ook niet heel hard haar best doet.

“Gras probeert niet te groeien, het groeit gewoon. Vissen proberen niet te zwemmen, ze zwemmen gewoon.” … “Het is de natuur van de zon om te schijnen. Het is de natuur van de sterren om te fonkelen en te glinsteren. En het is de menselijke natuur om haar dromen te verwerkelijken, gemakkelijk en zonder moeite.”

 

Deepak: “Wat meestal een ‘wonder’ wordt genoemd, is eigenlijk een voorbeeld van de wet van de minste weerstand.” 

Ofwel: Doe minder, bereik meer.

En ja. Ik heb al vaak genoeg van dat wonderen meegemaakt (zoals ik ze zelf inderdaad heel graag noem). Dus ik wéét ook wel dat het zo werkt. Diep van binnen.

Dus ik beloof mezelf dat ik weer terugga naar mijn weg.
De weg van de minste weerstand.
De weg van de wonderen.
De weg van: doe minder, bereik meer.

Mijn mantra voor deze week wordt: Ik bewandel de weg van de minste weerstand. Ik adem deze mantra diep in en uit. Zodat hij in alle cellen van mijn lichaam terechtkomt. Zodat mijn bewustzijn ervan doordrenkt wordt.

Ik bewandel de weg van de minste weerstand.
Ik bewandel de weg van de minste weerstand.
Ik bewandel de weg van de minste weerstand.

Fijne maandag!

Ps. Nog een weekje en dan start de inschrijving voor Follow your Bliss. Vanaf dinsdag 1 maart kun jij je inschrijven en gaan we samen aan de slag om jouw droomleven te creëeren. Níet door heel hard je best te gaan doen. Maar juist door je vreugde, blijdschap en energie te volgen. Doe minder. Bereik meer.

 

 

(Tag: spirituele ontwikkeling) 

2 gedachten over “Doe minder & bereik meer… (Kan dat echt?)

  1. Hoi Lieke,

    Ik bewaarde jouw stukje om te lezen na het plaatsen van mijn eigen stukje. En zij het met andere woorden, hebben we het een beetje over hetzelfde. Ik hoop dan ook van harte dat je mijn stukje “controle zorgt dat we vasthouden aan” leest. Ook ik ben namelijk van mening dat we niet keihard moeten werken om te verdienen, dit is een overtuiging (en toen klopte het waarschijnlijk ook) die wij hebben mee gekregen van onze ouders en voorouders. Daarnaast was jouw zoekopdracht ‘spirituele betekenis konijn’ erg herkenbaar. Zo heb ik laatst de “spirituele betekenis kleur groen’ nog op gezocht. Ben blij dat je stukjes weer wekelijks verschijnen.

    Groetjes Madelyn
    http://www.gewoonomdatikhetwil.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 1 =