Daarom zeggen Japanners nooit nee

inspirerende teksten over het leven, spirituele groei, spirituele oefeningen

MINDFUL MONDAY – De laatste week ben ik helemaal gegrepen door het Handboek Spiegelogie van Willem de Ridder, dat ik van de bieb leende. Het gaat er heel erg over dat álles wat je van een ander vindt, vooral iets over jou zelf zegt. (Geloof me, dat kan best frustrerend worden als je hier de hele dag op gaat letten, haha). Daarnaast gaat het ook over de eeuwenoude ‘spelregels van het leven’. 

Dat alles energie is bijvoorbeeld. Inclusief jouw gedachtes. En alles waar je jouw aandacht op vestigt, dat groeit.

Dat soort natuurwetten, die je overal terugleest. Maar o, wat vind ik het fijn om hier telkens weer aan herinnerd te worden!

Willem de Ridder haalt in zijn boek een gesprek aan dat hij had met een Japans meisje. Hierdoor werd het hem duidelijk dat hij al die tijd zelf zijn stommiteiten gecreëerd had.

Zij legde het hem heel simpel uit:

“Jullie geloven hier, dat je vrede krijgt als er een groot leger op de been gehouden wordt. Een kind weet toch, dat als je energie in oorlog stopt, je automatisch oorlog krijgt.” …

”Daarom gebruiken wij in Japan bijna nooit het woord nee of niet. Want als je ‘iets’ niet wil, richt je je aandacht wel degelijk op dat ‘iets’ wat je niet wilt en ben je er toch mee bezig. Alles waar je je aandacht op richt, groeit. Je bent dus wel gek als je je aandacht richt op iets dat je niet wilt. Je kunt beter je aandacht richten op wat je wel wilt.”

Dat lijkt me een leuke opdracht voor komende week. Alleen de aandacht richten op dingen die je wél wilt. Doe je mee? Ps. Bekijk hier Het Handboek Spiegelogie. 

Fijne maandag!

 


Wil jij ook vanuit jouw hart leven? Als intuïtie-coach begeleid ik jou om volledig in jouw kracht te gaan staan. Of check mijn online cursus voor meer energie. 

(Bron foto. Tags: spirituele groei).

 

2 gedachten over “Daarom zeggen Japanners nooit nee

  1. Inderdaad heerlijk om de dingen die je overal terugleest nog eens te lezen! Bijzonder dat ze in Japan nooit het woord ‘nee’ gebruiken. Het klopt zeker, hoe vaker je op positieve dingen focust hoe positiever je leven er uit gaat zien. Andersom werkt dat dan ook zo.

    Bedankt voor de reminder!
    Steven

  2. Hoi Lieke, Ik ben precies nu heel hard bezig met mijn aandacht richten op wat ik wel wil, maar dat is soms oh zo moeilijk,. Jouw tekst zie ik als aanmoediging, als reminder. Fijn, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

tien + 5 =