Mijn eerste spirituele ervaring

spiritualiteit ontwikkelen, spirituele ontwikkeling

Ruim vijf jaar geleden zat ik in mijn Utrechtse stadstuintje. Ik las een boek over spiritualiteit. Het was hoogzomer, ik was oververmoeid en probeerde krampachtig om mijn innerlijke rust te vinden. Een foto in het boek toonde een wit veertje. “Engelen laten vaak een witte veer achter als visitekaartje,” stond erbij. Tja, wat moest ik daar nu van denken? 

Ik plantte mezelf op de grond in het gras in kleermakerszit. Sloot mijn ogen en begon te mediteren. Hooguit tien minuten. Genoeg om al een kleine glimp van innerlijke rust te ervaren.

Toen opende ik mijn ogen. En mijn ogen werden gelijk goed geopend… In het gras, vlak naast mijn rechterknie, lag een klein, wit donzig veertje op me te wachten.

Nog nooit aangetroffen in mijn tuin.

Ik fronste mijn wenkbrauwen. Toeval…?! Ja, zo zouden genoeg mensen het bestempelen.

Maar bij mij ging op dat moment de deur naar een andere wereld langzaam open. Ik was niet gelijk helemaal ‘om’. Want hé, ik ben nou eenmaal een kritisch persoon, opgeleid om alles wetenschappelijk te onderzoeken.

Maar van de andere kant… de wetenschap heeft nog lang niet alle antwoorden. Dus is het wel zo verstandig om daar jouw complete wereldbeeld vanaf te laten hangen?!

Ik moet altijd wel lachen hoe wetenschapsjournaliste Lynne McTaggart de mensen noemt die weigeren te geloven in dingen die ze niet met hun eigen ogen kunnen waarnemen.

Pannekoekenbakkers.

Doelend op dezelfde soort mensen die ruim tweeduizend jaar geleden dachten dat de aarde plat was, in plaats van rond.

Hoe dan ook. Het gaat er niet om wie er gelijk heeft. Het gaat erom dat jij zelf durft te vertrouwen op jouw ervaringen, jouw voorgevoelens, jouw intuïtie, de boodschappen die jij doorkrijgt. Ook al zijn die onverklaarbaar.

Ik ben sinds die dag verzot op witte veertjes, dat zul je begrijpen. Toen mijn oma op sterven lag en ik het verzorgingstehuis inliep om afscheid te nemen, lag er een mooie witte veer vlak voor de ingang.

Een prachtige boodschap van het universum:

Het is goed zo. Niemand is alleen. Er is nog zoveel moois dat je niet kunt zien. Stel je er maar gewoon voor open. Dúrf te vertrouwen op deze signalen.

En als je dat doet, komt die innerlijke rust ook een stuk sneller.

 

Ps. Komende zaterdag 7 tips om jezelf spiritueel te ontwikkelen.

(Fotocredit: Vernon Hyde. Tags: spirituele sites, spirituele ontwikkeling, spiritualiteit ontwikkelen, spirituele ervaringen)

2 gedachten over “Mijn eerste spirituele ervaring

  1. Wat mooi Lieke, Het lijkt een beetje op hoe het bij mij ging. Ik sta ook nogal op wetenschappelijke onderbouwing van wat mij gepresenteerd, geleerd of verteld wordt. En toch, zo’n wit veertje! Ik denk dat het vooral is dat je je hart durft open te stellen voor wat er om je heen is. Misschien geeft een open hart ook open ogen?
    Groet en bedankt voor je mooie blogs, ik lees ze graag.

    Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 + vier =