Solo-sex op de wc

En andere stressverlichters voor je werkdag

Tips leven vanuit je hart, mindful leven, gelukkig, bewust, spiritualiteit, psychologie, persoonlijke ontwikkeling“Soms duik ik op mijn werk even de wc in om te dansen,” vertelde een vriendin afgelopen weekend. Verbaasd keek ik haar aan. “Om te dansen?!”

“Jahaa,” zei ze. “Kijk, zo doe ik dat!” Ze schudde enthousiast haar heupen heen en weer, zwaaide haar armen van links naar rechts en deed haar ogen gelukzalig dicht. Hmm, dat zag er inderdaad zeer relaxed uit. “Zeker als het een doodsaaie dag is, krijg ik hier direct energie van,” verklaarde ze.  Ineens schoten me nog meer wc-tips te binnen. Het toilet is schijnbaar dé plek om even tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. En dat kan op allerlei manieren… 

Vol ontspanning de deadlines tegemoet

Loopt je hoofd overvol van deadlines en werkklussen waar je als een berg tegenop ziet?  Dan is dit het perfecte moment om even de wc in te duiken om in alle rust te mediteren.  Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Probeer bijvoorbeeld om je uitademingen steeds wat langer te maken: hoe langer je uitademt, hoe dieper de ontspanning. Adem bijvoorbeeld 4 tellen in en 4 uit. Daarna 4 tellen in en 6 uit. Vervolgens 4 in en 8 uit. Eén minuut volle focus op je adem concentreren kan al helpen voor meer ontspanning!

Even babbelen met God

Het klinkt wellicht wat oneerbiedig, maar er zijn mensen die hun wc-tijd gebruiken om even te bidden. Daarvoor hoef je trouwens niet religieus te zijn. Je kunt ook simpelweg even naar binnen keren, naar de Goddelijke kracht die in jou huist. Vraag jezelf wat je nodig hebt en luister naar het eerste antwoord dat in je opkomt. Of benoem de positieve dingen van de dag als je merkt dat je negatief bent. Dit is ook een goed moment om een affirmatie te gebruiken. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf: ik ben energiek en productief. (Zie ook: ‘De kracht van affirmaties’)

Voor een beter geheugen en hogere creativiteit

Ook deze hoor ik vaker voorbij komen: mensen die even een dutje doen op de wc! Misschien helemaal zo gek nog niet, want het houden van een powernap is ontzettend nuttig voor je productiviteit. Sommige bedrijven, zoals de NS, hebben speciale stoelen of kamers waar werknemers zich even kunnen terugtrekken voor een krachtdutje. De Amerikaanse wetenschapper Sara Mednick publiceert al jaren over de kracht van de powernap. Ze schreef er onder andere het boek over ‘Verander je leven, doe een dutje!’

Als je het goed aanpakt, kun je door een powernap alerter worden, je verbetert je geheugen en creativiteit en je wordt productiever. Wel moet zo’n dutje minimaal 20 minuten (en maximaal 90 minuten) duren. Vraag me af hoe mensen dit op het toilet precies voor elkaar krijgen…

Binnen enkele seconden in het hier en nu Tips leven vanuit je hart, mindful leven, gelukkig, bewust, spiritualiteit, psychologie, persoonlijke ontwikkeling

De snelste manier om je lichaam weer even goed te voelen en te ontspannen: uitgebreid gapen. En waar kan dit nu beter dan op de wc? Geen last van kritische blikken van collega’s, dus je kunt ongestoord zo lang en vaak gapen als je wilt. Doe het zo overdreven mogelijk, rek je armen er flink bij uit, trek nog wat gekke bekken om je gezicht los te maken en voel hoe fijn dit is. Ik merk dat ik direct in het hier en nu zit als ik dit doe.

Spannend & ontspannend tegelijk

Een tip die me onlangs werd toevertrouwd door een vriendin: zij duikt zo nu en dan het toilet in voor het serieuzere handwerk. “Soms ben ik zo gespannen en opgefokt, dan helpt een orgasme heel goed. Het feit dat het eigenlijk not done is, maakt het des te spannender. Collega’s moesten eens weten wat ik net heb gedaan!,” vertelde ze lachend.

Denk je dat dit een uitzondering is? Dat valt wel mee. Uit Viva-onderzoek blijkt dat 2 op de 10 vrouwen regelmatig masturberen op de werkvloer, waarvan 83% op het toilet. (andere plekken zijn: het kantoor van de baas, achter het bureau als iedereen weg is of in de kantine). “Schandalig,” vinden veel mensen dit. Feit is wel dat vrouwen zich na afloop beter en alerter voelen en beter presteren op hun werk.

Rustmoment voor je computerogen

Zeker als je de hele dag achter de computer zit, kunnen je ogen wel wat rust gebruiken tussendoor. Een hele fijne en makkelijke methode is palmeren. Oftewel: het bedekken van je ogen. Wrijf even kort in je handen om ze warm te maken en leg ze dan als een soort kommetjes over je gesloten ogen. De warmte van je handen en het donkere ‘uitzicht’ geven je ogen een weldadig rustmoment.

Kortom: de wc is de ultieme plek voor een gezonde dosis me-time. Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee! En laat me weten als je nog meer tips hebt.

4 gedachten over “Solo-sex op de wc

 1. Heerlijk om je site te lezen, namaste Lieke!
  (Werd me er ook bewust van hoeveel elementen ik al gebruik in mijn leventje…:-)

  Ik blijf je volgen
  San

  • Wat een lieve reactie! Dankjewel. En graag gedaan :). Ik vind het supermooi om deze artikelen te schrijven. Deel ze vooral met vrienden en bekenden als je denkt dat meer mensen er iets aan hebben!
   Groetjes Lieke,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × vijf =