Rust vinden bij jezelf? Dit is mijn manier

rust vinden, rust vinden in jezelf, mindful leven, ik heb het te druk, rust nemen tips

‘Ik zit in een stille zone deze dagen’, schreef ik vorige week in mijn dagboek. Een stille zone, zo voelt het. Ik sta echter totaal niet stil. Ik zet de laatste puntjes op de i voor mijn online training, waarmee ik mensen ondersteun bij het herstellen van hun burn-out (over 3 weken online). Ik heb allerlei besprekingen met mijn assistent (yeaaaah, ik heb gewoon een eigen assistent ingehuurd). En ik focus me op marketing en pr. Veel allemaal. Toch voelt het alsof ik nog nooit zoveel vrije tijd heb gehad als de afgelopen weken… 

In de ochtend werk ik met focus aan datgene wat er gedaan moet worden, totdat ik voel dat het genoeg is. Niet totdat ik een of andere to-do-lijst volledig heb afgewerkt. Nee, ik merk vanzelf wel aan mijn lichaam wanneer het werk voor die dag erop zit. Meestal na een paar uur geconcentreerd werken.

Dan slenter ik naar de keuken, maak een kopje thee en slenter door mijn tuin in. Daar ga ik zitten op mijn tuinstoel tussen de zoemende bijen en fluitende vogels. Meestal pak ik mijn artjournal erbij en teken een bloemetje en wat blaadjes na, ik lees wat hoofdstukken in een boek, of ik ga met aandacht naar mijn lichaam om even volledig uit mijn hoofd te komen.

Tuurlijk, ik kan allerlei andere ‘nuttige’ dingen doen. De kozijnen moeten nog geschuurd en gelakt, het gras staat bijna een meter hoog en kan wel eens een maaibeurt gebruiken, en de klimop reikt ook weer hoog de hemel in, dus mag wel eens bijgesnoeid worden.

Maar ach, het hoeft niet allemaal nu.

Ik dool wat rond en soms verveel ik me zelfs ronduit. Maar niet op een vervelende manier.

Het is stil.

Even helemaal stil.

En dat is ok.

Rust, ruimte, helderheid.

Precies wat ik nodig heb om de volgende dag weer die goede focus te behouden. Dat is balans voor mij: je weet wanneer het tijd is om te presteren. Maar je weet óók wanneer het tijd is om uit te rusten en wat rond te dolen. En die rust-tijd duurt vaak veel langer dan we tegenwoordig gewend zijn. Probeer het eens. Net een uurtje meer rust inbouwen op een dag.

Je ziel zal een hele grote sprong van vreugde maken.

(Bron foto) 

2 gedachten over “Rust vinden bij jezelf? Dit is mijn manier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negen + 6 =