Ruimte voor jeZelf

Ik lig op de bank met gestrekte benen, de gordijnen wapperen van het klein beetje wind dat er gelukkig staat. Ik kijk uit naar de dagen dat de hitte wat afneemt. Met deze temperatuur krijg ik niet veel voor elkaar en regelmatig voel ik me lamgeslagen.

David en ik zijn – tussen de hitte door – een beetje bezig in huis. We hebben ingevoerd dat we allebei elke dag een kwartier iets schoonmaken. Van die kleine klusjes die anders maar blijven liggen. Glazen voorraadpotten waar een laag stof op staat. De fluitketel die een poetsbeurt nodig heeft. De kalkaanslag in de badkamer.

Alles gaat steeds meer stralen.

Door mijn ziekte van afgelopen twee jaar kreeg ik het niet voor elkaar om dit soort klusjes aan te pakken. En het is een heerlijk gevoel dat het stap voor stap nu gedaan wordt en dat mijn huis weer meer bij mij gaat passen.

Orde aan de buitenkant, zorgt ook voor steeds meer orde aan de binnenkant.

En een kwartier per dag is goed te overzien! We hebben een klein huisje, dus dat scheelt :).

Ook aan de binnenkant ben ik bezig met een grote schoonmaak.

Ik volg EMDR-therapie. Een therapie om bepaalde trauma’s uit mijn verleden aan te pakken. Het is een intense therapie! Maar het werkt wonderbaarlijk snel. Opgekropte emoties zoals schuld en schaamte die zich in me vastgezet hadden, verdwijnen uit mijn systeem.

Bij ons om de hoek wordt regelmatig gezwommen in het kanaal. De manier waarop mensen in een oververhitte stad de verkoeling opzoeken ;). Het is bepaald geen schoon zwemwater, maar wel heerlijk verfrissend.

Twee weken terug zag ik hoe mijn vriend er heerlijk insprong. Ik had mijn bikini niet bij me. Maar ik kreeg ineens zóveel zin om er ook bij te springen!

Tja… Dan maar in mijn string en bh. Hoppa die kleren uit en ik nam een heerlijke duik. Omdat het me vreugde geeft.

Ik ging er van strálen!

Zo zijn er van die kleine voorbeelden die ik een aantal maanden geleden niet zo makkelijk zou doen. Te bang wat ánderen daarvan zouden denken.

Bevrijdend is het om dat los te laten.

Mijn ware kern komt steeds vaker bovendrijven. Deze vreugdevolle momenten leg ik vast met pen en papier. Want alles wat je aandacht geeft, groeit. Bovendien is het een goede houvast voor de mindere dagen.

Want tegelijkertijd is het ook een hele heftige periode. Naast de vreugdevolle momenten zijn er ook paniekaanvallen. Zware dagen waarop ik de vreugde niet vind. Dagen waarop ik zoekende ben naar de zin van alles. Of dagen waarop mijn lijf niet vooruit komt.

Ik word heen en weer geslingerd tussen donker en licht.

Het volgen van mijn nieuwsgierigheid helpt me om geïnspireerd te blijven. Momenteel ben ik bijvoorbeeld mateloos gefascineerd door kwantumfysica. (Ha! Nóóit gedacht op de middelbare school, toen was natuurkunde mijn minst favoriete vak).

Vooral de nieuwste onderzoeken op het gebied van de lichaam-geest connectie inspireren me mateloos.

Bepaalde theorieën die in spirituele kringen al duizenden jaren gezegd worden, worden nu steeds meer bevestigd door de wetenschap. Zó inspirerend!

Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer bewijzen dat je écht jouw eigen persoonlijke realiteit schept, door middel van jouw gedachtes, intenties, gevoelens en overtuigingen. Daar ben ik natuurlijk al een aantal jaar mee bezig, maar het is interessant te onderzoeken hoe ver ik dat door kan zetten…

Natuurlijk neem ik niet alles klakkeloos aan wat ik lees. Ik test het uit in de praktijk. En dan blijkt dat het allemaal niet zo eenvoudig ligt. Want vaak zitten we boordevol overtuigingen die we niet eens wéten van onszelf.

Dus dan kom je er niet met alleen een beetje positief denken… Je moet écht naar binnen keren. Het vergt zelfonderzoek. Bewustzijn. Een open blik. Aandacht.

En dat is mijn pad van dit moment.

Ik mediteer veel. Ik ben nog meer vastberaden dan ooit om op dit pad van licht en liefde te  blijven.

Het pad van angst heb ik te lang belopen. Ik wil het niet meer.

Ook al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Angst zit diep verweven in mijn familiepatronen. Mezelf daarvan ontdoen is niet gemakkelijk.

Of is dat ook een overtuiging die ik mag laten varen?

Misschien…

Ik las gisteravond een interview met Tijn Touber van een paar jaar geleden waarin hij zegt dat we diep van binnen al verlicht zijn.

Dat klinkt goed.

Het ís er al.

En in diepe meditatie kun je die staat van verlichting ook voelen.

In het dagelijkse leven komt er soms ruis op de lijn. Heftige emoties die gevoeld willen worden. Overtuigingen die botsen met jouw ware zelf. Oordelen waardoor de liefde niet meer stroomt. Of je innerlijke criticus heeft vanalles te vertellen – want oh, wat zijn we toch streng voor onszelf!

En dan is het vooral belangrijk om er met open aandacht, acceptatie en héél veel liefde naar te kijken.

Op Instagram zag ik het boek De kracht van het Nu een paar keer voorbijkomen. Wat mij betreft hét boek als je op zoek bent naar die verlichting in jezelf. Het was ongeveer het eerste spirituele boek dat ik las, jaren geleden.

Ik ga het nog een keer lezen. Ik denk dat het boek nu op een heel ander niveau bij me binnen zal komen. Ik ben benieuwd!

Maar de onderliggende boodschap blijft natuurlijk hetzelfde.

En zal altijd hetzelfde blijven.

Nu, op dit moment, is alles goed.

Nu is alles goed.

Precies zoals het is.

 

Liefs Lieke

 

Ps. Er komt een nieuwe e-course aan! The Soul Journey. Voor meer magie in je leven. Ik ben hier een jaar geleden al mee begonnen en het gaat nu steeds meer borrelen om naar buiten te komen… Yoehoeoeoe. Zin in! In deze online course maken we sámen die reis op weg naar meer liefde, licht, inspiratie en vooral héél veel magie. More Magic coming up!    

 

 

6 gedachten over “Ruimte voor jeZelf

  1. Heb je “je kunt je leven helen” (you can heal your life) van Louise Hay al es gelezen? Ik lees het nu voor de 4e keer. Sluit erg aan bij wat je schrijft, vind ik!

  2. Hoi Lieke, je bent erg zoekende en je hebt last van ups en downs. Allemaal herkenbaar. Ik lees ook over …. “magie”. Je gaat op deze wijze geen oplossingen vinden.
    Zoek liever je heil bij God door Jezus Christus. Alleen van Hem kan je totale genezing verwachten door geloof en gebed. Ik ben net als jij ervaringsdeskundige, burn out, paniekaanvallen EMDR, ik ken het allemaal. Groetjes Tijmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 − 4 =