PODCAST – De Snelweg naar Verlichting

Is verlichting alleen weggelegd voor monniken op de top van de Himalaya? Absoluut niet. Jij kunt – in jouw dagelijkse leven – ook verlichting bereiken. En daarvoor heb je deze twee simpele stappen nodig. 

*******

Wow, wát een goede beslissing was dat om De Kracht van het Nu te herlezen, na 10 jaar. Ik kreeg er een enórme openbaring door. Eentje waardoor ik me direct verlicht voelde. Dat gevoel van Bliss, van diepe vreugde, had ik al geruime tijd niet meer kunnen voelen. En ik wist niet eens dat ik het was kwijtgeraakt, totdat ik het weer voelde.

Ojaaa, zó voelt het om in vrede met jezelf te leven,’ realiseerde ik me. En dat allemaal dankzij 1 simpele techniek.

Ik vind het zo’n belangrijke ontdekking dat ik er een podcast over heb opgenomen.

De snelweg naar verlichting.

Deze podcast is uitermate geschikt als jij regelmatig piekert, als je stress hebt of als je neerslachtig of angstig bent. Maar ook als je al geruime tijd op het spirituele pad zit en behoefte hebt om naar The Next Level te gaan.

We zijn er als mensheid écht klaar voor om de volgende stap te nemen in ons bewustzijn.

Die volgende stap betekent:

Minder denken. Meer Zijn.

Minder pijn. Meer vreugde.

Kortom: meer verlichting.

In deze aflevering vertel ik over:

* De ongelofelijke openbaring die ik kreeg over verlichting (terwijl mijn lijf bevangen was door angst).

* De twee stappen naar verlichting.

* Hoe ga je meer leven vanuit jouw Ware Zelf?

* Hoe je de stemmetjes van jouw ego (die kritische en angstige stemmetjes) rustiger maakt.

* Waarom een drama-queen jou kan helpen om verlicht te worden.

* Hoe je onderscheid maakt tussen hart & ego.

* De rare trucjes die het ego constant uithaalt.

* Let vooral op déze valkuil tijdens meditatie.

* En ik vertel waarom mediteren op een kussentje niet genoeg is om verlicht te zijn.

Luister je mee?

Tags: verlichting, bewust leven, de kracht van het nu, Eckhart Tolle, spiritualiteit, meditatie, mediteren

4 gedachten over “PODCAST – De Snelweg naar Verlichting

 1. Hoi.
  Wat ontzettend fijn om dit nu binnen te krijgen.
  Ik heb de momenten van verlichting gevoeld
  Heel sterk. Ik begrijp wat je bedoelt.
  Dat is het fijnste wat me ooit is overkomen.
  En inderdaad je gedachten zorgen ervoor
  Dat dit gevoel blokkeert.
  Vaak ook door meningen van andere.
  Ik baalde hierzo erg van.
  Dat ik blij ben met jou 2 tips.
  Ga dat ook zeker doen.
  Dank je wel. Van een heel dankbaar persoon.
  Groetjes van Brigitte.
  Geweldig, ik geloofde ook steeds het komt goed. En dan dit. Dat is wel ze mooi.

 2. Hai Lieke,
  Ik heb net je podcast ; de snelweg naar verlichting geluisterd. Ik ben op dit moment zelf bevangen door angst en verdriet. En door jouw stem en herkenbare verhalen heb je mij de kracht weer gegeven in hoop en bewustmaking van de stem van het ego, die alles overheersend is. Ik ben ook zo moe van het lijden(paniek en angst), de weerstand, en de vermoeidheid dat ik soms niet meer de kracht heb om te leven en te genieten. Ik wordt hier zo verdrietig en hopeloos van. Ik weet dat ik al verlicht ben maar ik voel het niet, ik durf het niet te voelen.

  • Die laatste zin is erg interessant Jolanda! Je dúrft het niet te voelen.
   Het helpt mij vaak om pen en papier erbij te pakken en alles te schrijven wat in mijn hoofd opkomt. Je zou dan ook deze vraag mee kunnen nemen: “waarom durf ik die lichte, liefdevolle plek in mezelf niet te voelen? Waar ben ik bang voor?”

   Fijn dat de podcast je kracht heeft gegeven! Veel liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × 3 =