Persoonlijke missie – dé manier om gemotiveerd te blijven

huddle, persoonlijke missie, motivatie houden

Elke werkdag om vijf uur bel ik met een vriendin. In ons telefoongesprek beantwoorden we allebei 3 vragen. Elke dag opnieuw dezelfde vragen. Deze vragen zijn: 

  1. Wat ging er goed vandaag?
  2. Welke stap heb ik gezet richting mijn persoonlijke missie?
  3. Waar loop ik op vast?

Terwijl ik de vragen beantwoord, luistert mijn vriendin. Ze reageert niet op wat ik zeg. Daarna worden de rollen omgedraaid.

Mijn vriendin leerde deze techniek bij de jaartraining van 365 Dagen Succesvol. Daar noemen ze deze methode de Huddle. Een naam die is afgeleid uit de sportwereld, waar de spelers aan het begin van een wedstrijd bij elkaar gaan staan in een cirkel (een huddle), om elkaar aan te moedigen.

Door een dagelijkse huddle te doen zorg je ervoor dat je de focus houdt op de dingen die voor jou belangrijk zijn.

Toen we enkele maanden geleden begonnen met dit dagelijkse ritueel, had ik mijn persoonlijke missie heel helder. Ik wilde ervoor zorgen dat ik goed bleef doorwerken aan het promoten van Balance & Energy – de training waarmee mensen herstellen van hun burn-out.

Er zijn periodes geweest dat ik de motivatie hiervoor aan het verliezen was. Dan dacht ik: ‘Ja hállo, ik heb een prachtig product gemaakt, waar blijven die klanten nou?! Hoeveel energie moet ik blijven stoppen in het promoten hiervan?’ Liever hield ik me dan bezig met de creatie van níeuwe dingen zoals een nieuwe e-course.

Inmiddels heb ik de balans daarin gevonden en werk ik met plezier aan allebei.

En het ironische is: nu moet ik juist weer uitkijken dat ik vanuit mijn enthousiasme niet te veel en te hard doorwerk, maar dat ik goed naar mijn lijf blijf luisteren.

Há. Een nieuwe missie is geboren.

Missies verschuiven naarmate je ouder wordt, naarmate je doelen hebt behaald, of naarmate je verlangens veranderen.

Mijn hoogste missie op dit moment is dat ik goed voor mezelf blijf zorgen. Op een milde en liefdevolle manier.

Dat wil zeggen: genoeg bewegen. Gezond blijven eten. Aandacht en tijd besteden aan het klaarmaken van mijn maaltijden. Voldoende rustpauzes inbouwen. Mijn Happy Day blijven nemen. En mijn ziel blijven voeden.

Als ik dat blijf doen, dan gaat al de rest ook een stuk makkelijker.

En dan blijf ik ook makkelijker verbonden met mijn Hoogste Zelf.

Door elke dag jouw persoonlijke missie te bespreken, word je vanzelf met je neus op de feiten gedrukt. Zorg jij ervoor dat jij leeft vanuit jouw hoogste zelf? Zorg je ervoor dat je de dingen dóet die jij waardevol vindt?

De derde en laatste vraag van de huddle helpt mij misschien nog wel het méést vooruit. ‘Waar loop ik op vast?’

We kunnen onszelf zó laten tegenhouden door beperkende gedachtes. ‘Nee, dat kan niet, want daar ben ik nog niet klaar voor.’ ‘Ik wil het wel maar ik heb niet de juiste apparatuur.’ ‘Eerst moet ik nog een training volgen en dan kan ik pas écht aan de slag.’ ‘Ik kan echt niet gelukkig zijn als deze persoon nog steeds zo aanwezig is in mijn leven.’

Je ego probeert er telkens voor te zorgen dat jij in jouw schulp blijft.

Maar als jij jezelf elke dag deze beperkende gedachtes hoort uitspreken… Dan geloof mij maar dat je snel ophoudt daarmee. Het is namelijk echt niet leuk om aan te horen, haha.

Je hoort jezelf praten en denkt…. SMOESJES!

Betrapt.

Je hebt jezelf betrapt. Je voelt gewoon dat jij jezelf kleiner maakt dan je daadwerkelijk bent. En zodra je dát doorhebt, kun je de shift gaan maken.

Van angst naar liefde.

‘Ik houd mezelf niet langer tegen, maar ik ga volop van mezelf houden. En ik blijf de dingen doen die belangrijk voor mij zijn. Ook al is dat soms een beetje spannend.’

Een prachtige belofte om voor jezelf uit te spreken.

 

 

 

Een gedachte over “Persoonlijke missie – dé manier om gemotiveerd te blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeven − zes =