‘Op een dag besefte ik dat al die obstakels mijn leven waren’ 

Op mijn nachtkastje ligt altijd een enorme stapel boeken. Vaak kies ik er ‘s avonds een uit en sla zo’n boek open op een willekeurige bladzijde. Fijn om voor het slapengaan nog enkele pagina’s te lezen. In Het nieuwe Succes van Arianne Huffington las ik dit.

Een – oh zo herkenbare – quote van Fr. Alfred D’Souza:

‘Het had me lang toegeschenen dat mijn echte leven nog moest beginnen. Maar altijd was er een of ander obstakel. Er was altijd iets wat ik eerst moest doen, iets wat nog moest gebeuren en waar ik tijd in moest steken, of iets wat ik voor een ander moest doen. Dan kon mijn leven eindelijk beginnen. Maar op een dag besefte ik dat al die obstakels mijn leven waren.’

Aaaah. De herkenbaarheid!  Ik droom erover wat ik ga doen als ik weer volledig beter ben. Ik droom erover wat ik ga doen als ik meer geld heb.

Maar ondertussen is dit mijn leven. Hier en nu.

Het inspireerde mij om weer echt in het hier en nu te komen. Wat is er nú om dankbaar voor te zijn? Ik maakte een lijstje in mijn dagboek. En er verscheen een glimlach rondom mijn gezicht.

Die momenten, daar zit voor mij de balans in.

Vol hoop en vertrouwen kijken naar de toekomst. En tegelijkertijd verankerd zijn in het hier en nu en daar vrede mee hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.