Op blote voeten lopen

Perfect om te aarden

tips gelukkig mindful bewust leven vanuit hart bliss“Au! Au! Au!” Snel ren ik over de kiezelsteentjes die zich een weg banen onder mijn voeten. Even later spelen mijn tenen met weldadig fijn zand dat mijn voeten haast lijkt te kussen. Maar aj, de volgende uitdaging komt er alweer aan: over een prachtig meer vol kikkers en waterriet moet ik op blote voeten op smalle wiebelende houten paaltjes naar de overkant zien te komen. 

Al balancerend voel ik het hout aan de onderkant van mijn linkervoet prikken, terwijl ik onwennig mijn rechterbeen uitstrek op zoek naar het volgende paaltje. Wat ben ik blij dat ik trouw mijn yoga-oefeningen heb gedaan de laatste tijd!

Blote-voeten-pad

Wat ik hier doe op blote voeten? Ik ben bezig met het-blote-voeten-pad in Brunssum. Eigenlijk is het natuurlijk absurd: dat je gaat betalen om op je blote voeten te mogen banjeren door het bos, over kiezelsteentjes en in de modder. Maarja. Stiekem is het toch erg leuk om te ervaren – zeker met alle hindernissen die onderweg zijn ingebouwd. Mijn voeten krijgen de ene prikkel na de andere en er lijkt steeds meer gevoel in te komen. Alsof alles weer eens lekker doorstroomt.

Het is ook nog eens heel gezond, dat lopen op blote voeten. Er zitten maar liefst 30.000 zenuwbaanuiteinden onder je voeten en door te lopen op verschillende ondergronden, stimuleer je al deze punten. Een leuke en weldadige vorm van voetreflexologie dus!

Na 4 kilometer gelopen te hebben in water, modder en bos, is het tijd om terug te gaan naar de bewoonde wereld. En dat betekent: schoenen aan!

Simpele manier om te aarden

En dan pas merk ik het grote verschil. Terwijl ik rondloop in mijn groene suède schoenen, lijkt het ineens alsof ik wat boven de aarde zweef. Alsof ik er niet echt meer deel van uitmaak. Nu begrijp ik ineens een stuk beter waarom veel mensen liever dansen of hardlopen zonder sokken of schoenen aan. (Google maar eens op oerlopen of oerdansen). Op blote voeten maak je echt deel uit van de aarde. Een simpelere manier om te aarden is er eigenlijk niet.

Thuis aangekomen doe ik mijn schoenen direct weer uit en loop mijn tuin in. Daar krijg ik een gratis massage van de koude harde tegels en het warme kietelende gras.

5 gedachten over “Op blote voeten lopen

  1. hallo ben het met u eens,heerlijk gevoel lopen op blote voeten,door(nat)gras,zand,koude ondergrond.Thuis lopen op blote voeten,op vinyl,tapijt,je gebruikt voeten beter en ze krijgen kans,fris te blijven,coen.

  2. Pingback: Mindful Monday - voetstappen | Be Blissed - leven vanuit je hartBe Blissed – leven vanuit je hart

  3. Pingback: Minder stress? 5x goed aarden | Be Blissed – leven vanuit je hart

    • Hey George. Dankjewel voor je leuke reactie! Ik heb inderdaad al eens wat informatie opgezocht over oerlopen. Heel interessant! En wat mooi dat certificaat. Ik moest er wel om lachen, want toevallig bedacht ik gister dat ik heel veel zin heb om zandkastelen te bouwen. Precies een voorbeeld wat ook hierin staat. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 + 5 =