Ontwikkel jezelf met tarotkaarten

tarotkaarten persoonlijke groei ontwikkeling shadowscapes companion deck Regelmatig leg ik in mijn eentje of samen met vriendinnen tarotkaarten. Zo kom ik tot allerlei verassende inzichten, analyses, conclusies of toekomstplannen. Tarotkaarten zijn een geweldige tool voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Maar let wel op: de kaarten zijn ge-na-de-loos eerlijk. 

Door tarotkaarten te leggen, kun je allerlei gebeurtenissen in jouw leven beter gaan begrijpen. Ze vertellen je wat je te leren hebt, wat jouw blokkadepunten zijn, wat je krachten zijn en waar je aan kan werken. Ook leggen de kaarten jouw verborgen verlangens en doelen bloot. Zo kun je bewuste keuzes gaan maken en meer controle over je leven krijgen.

Vaak geven de kaarten me inzichten die ergens in mijn onderbewustzijn rondsluimeren. Zo worstelde ik enkele jaren terug heel veel met chronische vermoeidheid. ‘Hoe shadowscapes companion deck stephanie pui-mun law barbara moorekan ik het beste omgaan met mijn moeheid?’ vroeg ik aan de kaarten. Daar kwam uit dat ik zelfverzekerd moest zijn, moest opkomen voor mezelf, niet bang hoefde te zijn voor kritiek of om mensen te kwetsen en gewoon voor mijn mening kon uitkomen. De kaart legde daarmee de vinger op de zere plek. Ik kan het lastig vinden om mensen teleur te stellen, maar daarmee bakende ik mijn eigen grenzen dus ook nooit goed af, met moeheid als gevolg.

Ander voorbeeld: als een bepaald persoon in mijn leven komt die veel emoties bij me losmaakt, kan ik een kaart trekken met de vraag: ‘Waarom is deze persoon nu in mijn leven?’ De uitkomst klopt uiteindelijk bizar goed. De kaarten leren me dan bijvoorbeeld dat ik mezelf moet leren open te stellen, of dat het mijn les is om te leren genieten van het moment zonder angst, hoop of verwachtingen.

Tarotkaarten: genadeloos eerlijk

Door de kaarten komen jouw levenslessen open en bloot op tafel te liggen, waardoor je er niet meer omheen kunt. En ja, de kaarten kunnen ook genadeloos eerlijk zijn… Zo zijn er met vriendinnen best wel eens pijnlijke stiltes gevallen, omdat de kaart precies de zwakke (of minder leuke) kanten uit iemands persoonlijkheid naar voren bracht…  Maar meestal lachen we er gewoon om, juíst omdat de kaarten gelijk hebben en omdat je er zoveel in herkent.

Steuntje in de rug

tarot kaarten legging tips zelf Een van de mooiste argumenten om tarotkaarten te leggen vind ik dat ze je inspiratie kunnen geven. Zo deed ik laatst een legging voor een vriend die twijfelde of hij moest doorgaan met het opzetten van zijn eigen bedrijf, of dat hij een vaste baan moest zoeken. De kaarten waren erg duidelijk: hij moest zich niet conformeren aan bestaande waarden en normen, maar eigen initiatief en creativiteit tonen. Als toekomst kon hij dan veel succes verwachten. Nou, dat is toch een geweldige motivatie om door te gaan met jouw wensen?

Toekomst voorspellen met tarotkaarten?

Tja, hoe zit dat nou. Kun je de toekomst voorspellen met tarotkaarten? Daar worden ze immers al eeuwenlang voor gebruikt. Mijn ervaring is dat de kaarten de energie van dit moment laten zien en als jij verandert, veranderen de kaarten met jou mee. Daarmee zijn ze dus niet vaststaande toekomstvoorspellers. Maar de kaarten kunnen jou wel laten zien welke uitkomsten jij kunt verwachten, als je door blijft gaan met je huidige gedrag. Heel verhelderend.

Direct een tarotkaart lezen?

Wil je direct aan de slag? Op de site van Happinez vond ik een hele leuke test waarbij je ontdekt wat jouw levensthema is. Je kunt gelijk online bekijken wat de bijbehorende tarotkaart jou te vertellen heeft. Heel leuk! (en gratis ja :))

Mijn levensthema bleek VI De Geliefde te zijn. De uitleg daarbij was wel heel erg passend tarotkaarten legging kopenvoor mij: “Dit is niet de kaart van de liefde, maar de kaart die zegt dat je moet leren leven volgens je hart.” De slogan van Be Blissed is zelfs leven vanuit je hart…. Wow. Ik ben heel benieuwd of jullie geboortekaarten ook zo passend zijn?

Ps. De foto’s bij dit artikel heb ik gemaakt van mijn eigen tarotkaarten (het Shadowscapes Companion deck). Bekijk hier mijn filmpje waarin ik meer vertel over deze kaarten en over het erg handige tarotboek dat ik daarbij gebruik. Ook leg ik uit hoe jij aan de slag kan als je zelf tarotkaarten wilt gaan leggen.

4 gedachten over “Ontwikkel jezelf met tarotkaarten

 1. Pingback: Spirituele ontwikkeling - 7 tips voor spirituele groeiBe Blissed – leven vanuit je hart

 2. Pingback: Stappenplan: zelf tarotkaarten leggen | Be Blissed – leven vanuit je hart

 3. Zelf leg ik ook geregeld tarotkaarten. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen. Ik vind het altijd leuk. Ik zeg altijd: een kaart lieg nooit, ze ligt er en het komt zo uit. Mensen kijken me wel eens raar aan, maar realiseren zich dat het eigenlijk wel waar is.
  Maar ik zeg wel altijd: leef er niet naar, het is een inzicht en neem dat mee.

  Wel mooie kaarten die je gemaakt hebt.
  Ik heb zelf ook kaarten gemaakt maar die kan je online trekken.

  • Hey! Ja, leuk is het he? Mooi wat je erbij zegt inderdaad: je moet uitkijken dat je niet alles op de kaarten gaat afschuiven. Het zijn idd mooie inzichten om mee te nemen.
   O, ik heb deze kaarten niet zelf gemaakt hoor. Ik zou wel willen dat ik zo mooi kon tekenen :). Ik heb wel de foto’s ervan gemaakt, haha. Leuk dat jij wel zelf kaarten gemaakt hebt!! Mooi idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

acht + zestien =