Mindful Monday: online-offline

offline leven, tips, retraite, voorbeelden

Geen hele dag meer achter de computer zitten, geen Facebook checken ’s ochtends bij het wakker worden en niet ’s avonds via mijn smartphone nog even honderden tweets checken. Ik ga de komende 7 dagen offline! Een soort retraite dus. Eigenlijk ingegeven door mijn eigen lichaam. 

Ik kreeg de laatste weken namelijk best veel last van mijn onderrug, rechterschouder, arm, en soms tintelende vingers. Rsi-klachten dus. Mijn fysio hielp wel, maar eigenlijk is er natuurlijk maar één echt goede remedie: rust nemen en goed luisteren naar m’n eigen lichaam.

Dus: de komende 7 dagen wil ik mijn computer niet aanraken. En ook geen social media checken op mijn telefoon. En dus ook niet stiekem urenlang via mijn smartphone gaan internetten. Echt even helemaal offline.

In het begin had ik geen idee wat ik dan moet gaan doen komende week. Maar toen ik eenmaal begon aan een lijstje, werd die toch steeds langer:

Muurtje behangen, mijn schoenen uitzoeken, spullen naar de kringloop brengen, laatjes opruimen, deze heerlijke suikervrije chocolade-vierkantjes maken, verse sapjes maken, mediteren, schrijven (in een schrijfblok dus :)), heel gezond koken, vriendin in Tilburg opzoeken, gezichtsmaskertje nemen, buiten wat rondwandelen en thee drinken in leuke tentjes.

Ik denk dat het wel goed gaat komen.

Hoe zit het met jouw online wereld? Sta daar eens bewust bij stil vandaag. Hoe vaak check jij je mail op een dag? En Facebook? Ben je stiekem verslaafd? Of kun je er juist goed mee omgaan? (zoja: good for you!)

Je zou een korte digitale retraite kunnen nemen. Bijvoorbeeld na 18 uur geen internet, social media en televisie meer. Bedenk eens wat je kunt doen met die rust, tijd en stilte!

Ik las op de site van Bodhitv een heel interessant artikel over het nut van vervelen en waarom we direct naar ons mobieltje grijpen als we even alleen zijn. Dit zal ik komende week in ieder geval in mijn achterhoofd houden.

Fijne week in ieder geval! Ik ben er komende maandagochtend 3 maart weer.

Ps. De Stem van je hart –workshop is al helemaal volgeboekt, binnen een week. Wat leuk!! Dat is zeker een goed begin van mijn retraite :).

Pps. Had je ook graag mee willen doen? En wil je op de hoogte blijven van andere workshops van Be Blissed? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en hopelijk tot snel!


Error: Your Requested widget "MailChimp Widget " is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="text-9"]
  • [do_widget id="media_image-5"]
  • [do_widget id="text-7"]
  • [do_widget id="text-10"]
  • [do_widget id="wpcom_social_media_icons_widget-2"]
  • [do_widget id="text-14"]
 • [do_widget_area sidebar-2]
  • [do_widget id="text-11"]
 • [do_widget_area sidebar-3]
  • [do_widget id="recent-posts-2"]
  • [do_widget id="top-posts-2"]
 • [do_widget_area sidebar-4]
  • [do_widget_area sidebar-5]
   • [do_widget id="text-13"]
   • [do_widget id="text-15"]
   • [do_widget id="text-6"]
   • [do_widget id="text-16"]
  • [do_widget_area wp_inactive_widgets]
   • [do_widget id="text-2"]
   • [do_widget id="nav_menu-6"]
   • [do_widget id="text-5"]

   

  Fotocredit: Jeff Meyer / Flickr, creative commons  

   

  Een gedachte over “Mindful Monday: online-offline

  1. Pingback: Mijn digitale retraite - 'Het leven wordt simpeler en losser' | Be Blissed - leven vanuit je hartBe Blissed – leven vanuit je hart

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  zeven − een =