Nooit verwacht dat mijn blog dit teweeg zou brengen

nederlandse blogs mindfulness, yoga, spirituele sites

Toen ik twee jaar geleden begon met bloggen, had ik natuurlijk geen enkel idee hoe dit zou gaan verlopen. Het enige wat ik op dat moment wist, is dat ik dolgraag wilde schrijven en dat ik mijn creativiteit een boost wilde geven. In de afgelopen twee jaar heb ik door mijn blog al heel erg veel leuke dingen meegemaakt. Interessante workshops, mooie mails en leuke contacten. Onlangs kreeg ik een mail van een lezeres, met als onderwerp: ‘verrassing’. 

Een vrouw mailde me dat ze al geruime tijd mijn blog leest en dat mijn teksten haar inspireren. En nu had ze iets gemaakt dat ze graag aan me wilde laten zien… Of we een keer konden afspreken in een café.

Tja. Zoals jullie inmiddels wel van me weten, probeer ik altijd goed naar mijn gevoel te luisteren. Ik heb het de laatste tijd vrij druk en vind het lastig om overal tijd voor te vinden. Mijn gevoel? Hmm… ik wist het niet zo. Straks was het iets heel sufs. En bovendien: misschien was het wel een enge vent die op deze manier een date probeerde te regelen?

Nee dus, besloot ik. Maarja, hoe ging ik dat aardig opschrijven? Daar moest ik nog even over nadenken….

Enkele dagen later ging ik met een vriendin naar de open dag van een yoga-school. In het bijbehorende yoga-café zaten we te genieten van een kopje thee. Ik raakte aan de praat met de eigenaresse en begon enthousiast te vertellen over Be Blissed. Niet wetende wat er op dat moment naast me gebeurde.

Toen ik uitgepraat was, hoorde ik plots een stem: ‘Heb jij je mails van afgelopen week nog gezien?’

En jawel. Naast me zat dezelfde vrouw die mij de verrassings-mail had gestuurd! Zij was totaal verbijsterd dat ik ineens naast haar zat daar. En ik natuurlijk ook. Wat een toeval… Of nouja, daar geloof ik inmiddels niet meer zo in, haha. Het was een mooie aanwijzing van het universum. Als een bepaalde ontmoeting bedoeld is, dan komt die er toch wel.

Haar open uitstraling sprak me direct aan, dus we maakten alsnog een afspraak voor de verrassing.

En zo zat ik op een zonnige woensdagmiddag op het terras terwijl ik mijn cadeau in ontvangst nam. Wat het was? Ze had een portret geschilderd. Van mij! Al enige tijd schildert ze mensen ‘met wie ze iets heeft’, waarbij ze vooral de focus legt op kleur. Van Claudia de Breij tot Joost Karhof en van Liesbeth List tot… nouja, mij! Haha. Ik vond het zo’n enorme eer!!

Het portret krijgt een mooie plek op mijn werkkamer. En als ik weer eens een onzekere bui krijg en mezelf afvraag of mijn teksten wel aankomen bij mensen, dan hoef ik alleen maar naar het schilderij te kijken.

Ps. We hebben op het terras gelijk even een foto gemaakt van ons, samen met het schilderij. Dit is ‘m!

Afbeelding

 

8 gedachten over “Nooit verwacht dat mijn blog dit teweeg zou brengen

  1. Nog even een aanvulling op mijn reactie van vanmorgen. Je weet niet half hoe ik (en ik denk ook de overige mensen) uitkijk naar jouw blogs en jouw verdere inspiratiebronnen. Ik word er zo blij van, erdoor geprikkeld/ geïnspireerd. Ik ben blij dat dit alles steeds meer voet aan de grond krijgt in (mijn) het dagelijks leven. Van harte bedankt. Jos Mullenders – Hinsbrig 2 – Bocholtz

    • Hey Jos. Wat een ontzettend mooie complimenten zeg! Ik word er bijna verlegen van, haha. Heel fijn om dit te mogen lezen/ontvangen. Ik kan nog een heel verhaal tikken over hoe lastig het soms kan zijn als blogger met een vaak onzichtbaar publiek, maar in plaats daarvan ga ik nu lekker genieten van jouw waardering. Top! Fijne dag, liefs Lieke

  2. Hallo Lieke,
    Ik loop eigenlijk al langer met de gedachte om jou eens te complimenteren met jouw blog/jouw schrijfkunst. Ik ben al meerdere jaren (bewust – na burnout e/o midlife crisis) op het spirituele pad. Op een of andere manier zit er altijd weer iets interessants tussen. Vooral ook de 3 mogelijkheden tot meer inspiratie en dat je zo bijna oneindig kan blijven doorlinken. En of het nu over boeken of websites gaat je hebt meteen de mogelijkheid om dit aan te klikken en wordt meteen doorverwezen. Gewoon geweldig!! Proficiat!! Jij verdient toch zeker een plaats in de Hemel. Dit wilde ik je al langer meegeven.
    Fijne dag verder.
    Jos Mullenders – Hinsbrig 2 – Bocholtz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 3 =