Het beste van Be Blissed (deel 2)

persoonlijke groei, persoonlijke ontwikkeling, blogger, yoga

In twee jaar Be Blissed heb ik heel veel uiteenlopende artikelen geschreven. Van tantric dance tot spelen voor volwassenen. In deel 1 heb ik al een aantal artikelen in het zonnetje gezet waar ik blij mee ben. En hier volgt deel 2. Deze artikelen lees ik nog steeds met plezier terug! Waaronder de vraag: slik jij de juiste liefdesvitaminen?! 

Oja, bovenstaande foto is trouwens afgelopen weekend gemaakt in de tuin van mijn moeder. We hadden de cover van Yoga Magazine als inspiratie genomen. Het lijkt net alsof ik deze pose best goed beheers, toch? In werkelijkheid had mijn moeder slechts 1 seconde de tijd om deze foto te maken, want toen verloor ik mijn balans weer, haha. Probeer de houding maar eens uit! Best leuk om te oefenen.

Maar nu eerst een terugblik op 7 uiteenlopende Be Blissed-artikelen

1. 8 levenslessen die je móet weten

spirituele ontwikkeling, spirituele websites

Mensen die de meest extreme omstandigheden hebben meegemaakt, kunnen de meest inspirerende boodschappen over het leven delen. Psychiater Viktor E. Frankl is zo iemand. Hij overleefde diverse concentratiekampen en schreef het boek ‘De zin van het bestaan.’ Dit zijn de 8 belangrijke levenslessen uit zijn boek (dit artikel werd o.a. overgenomen door Boeddha Magazine): Lees verder  

2. Begin je dag vol energie. 7 tips

dromen onthouden tips leven vanuit je hart, mindful leven, gelukkig, bewust, spiritualiteit, psychologie, persoonlijke ontwikkeling

Vroeg, fris & fruitig mijn bed uit rollen… ik ben er nooit zo’n held in geweest. Het is niet dat ik last heb van een ochtendhumeur, maar ik hou nou eenmaal heel erg van eeh.. nouja.. chillen, slapen, snoozen, of radio luisteren in bed. Gelukkig zijn er allerlei trucjes om de dag boordevol energie te beginnen! 7 energieke tips. Lees verder 

3. Wat je van je ouders leren kunt

opstellingen, gelukkig en mindful bewust leven tips

Het boek ‘De Celestijnse Belofte’ inspireerde mij voor dit artikel. Een van de dingen die je namelijk van dit boek kunt leren is jouw levenstaak. Waarvoor ben jij hier op aarde? Daar kom je achter door naar jouw ouders te kijken. Je bent niet alleen lichamelijk een product van je ouders, maar ook spiritueel gezien. Je ouders hebben zich met elkaar vermengd en daar ben jij uit ontstaan. Ik kreeg best veel leuke reacties op dit artikel! Ook mensen die ervan schrokken: “Shit, ik lijk precies op mijn ouders!” Lees verder 

4. Slik jij de juiste liefdesvitaminen?

ips leven vanuit je hart, mindful leven, gelukkig, bewust, spiritualiteit, psychologie, persoonlijke ontwikkeling, spirituele websites

“Mijn leven lijkt soms zo… leeg,” hoor ik mensen wel eens verzuchten. Ze voelen zich onvervuld, eenzaam of lusteloos. Herkenbaar? Dan kan het nuttig zijn om eens te bekijken of jij je ziel wel op de juiste manier voedt. Filosoof John Gray (hij van Mannen van Mars en Vrouwen van Venus) heeft daar een mooie theorie over. Ieder mens heeft namelijk behoefte aan liefdesvitaminen. En deze hoef je niet allemaal uit één bron te putten. Maak gewoon je eigen vitamine-mix. Lees verder 

5. 7 tips: zo blijf je er jong uitzien

Tips bewust en gelukkig leven, leven vanuit je hart

Soms zie ik klasgenoten van vroeger terug en constateer dan verschrikt dat ze er zo oud uitzien. Ik vraag me altijd af hoe dat kan (en of ik er ook zo uitzie). Hoe kan het dat sommige mensen er zo lekker jong, fris & fruitig uit blijven zien en anderen zo snel hun jeugdigheid verliezen? Na wat gefilosofeer en keiharde research ben ik erachter. En natuurlijk deel ik het geheim van de eeuwige jeugd graag met jullie… Komt ie: Lees verder 

6. Zo krijg ook jij een licht en avontuurlijk leven

licht en avontuurlijk leven recensie

‘Less is luxe. Licht en avontuurlijk leven’ is zo’n boek waar je direct vrolijk van wordt. Het gaat om dat gevoel dat je niks nodig hebt, dat genoeg weer genoeg is en dat je niet in dienst staat van je spullen of werk. Wat je daarvoor terugkrijgt? Tijd, ruimte, verwondering, creativiteit en vooral veel… Levenslust! Lees verder voor leuke tips uit het boek: 

7. De magie van Mijn Grote Groeiboek 

nederlandse blogs, persoonlijke groei, persoonlijke ontwikkeling, mindstyle blogs, mindstyle blogger Tips leven vanuit je hart, mindful leven, gelukkig, bewust, spiritualiteit, psychologie, persoonlijke ontwikkeling

En tot slot misschien wel een van mijn beste tips om mindful en gelukkig te leven. Mijn balansboek. In een groot boek, gelardeerd met gouden vlinders, houd ik eens per maand de balans van mijn leven bij. Wat ging goed afgelopen maand? Welke persoonlijke en zakelijke doelen heb ik behaald? Wat waren mijn geluksmomenten? Maar ook: waar kan ik aan werken in de komende tijd? Daarna schrijf ik vlijtig allerlei voornemens, wensen en verlangens op die ik heb. Ik heb het boek zelf gedoopt tot Het Grote Groeiboek. Misschien juist omdat ik bij die naam associaties krijg met een schattige pasgeboren baby voor wie de toekomst nog open ligt. En ik kan je vertellen: het Groeiboek werkt magisch. Lees verder 

(Tags: Nederlandse blogs, persoonlijke ontwikkeling).  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × 2 =