De beste artikelen uit 2 jaar Be Blissed

mindfulness, mindful leven, blog, blogger, journalist, mindstyle

Morgen bestaat Be Blissed precies 2 jaar! En in die twee jaar heb ik inmiddels al ontzettend veel artikelen geschreven. Om precies te zijn: 231 stuks. Het leek me leuk om voor deze gelegenheid de beste artikelen eens extra onder de aandacht te brengen. 

Het is trouwens nog niet zo makkelijk om mijn beste artikelen uit te kiezen, want ik ben vrij kritisch op mijn eigen werk. Als ik blogs teruglees zie ik altijd wat ik nog beter had kunnen doen. Het artikel had bijvoorbeeld korter gekund, of de vormgeving mooier, of de kop leuker. Of, of of….

Toch heb ik een selectie gemaakt. Dit zijn de artikelen waar ik zelf in ieder geval het meest trots op ben, waar ik de leukste reacties op kreeg, of de artikelen die ik zelf nog steeds leuk vind om terug te lezen. Komen ze (in willekeurige volgorde):

1. 5x meer avontuur in je leven

avontuurlijk leven, tips
Heb je het gevoel dat de weken voorbijvliegen? Dat iedere week er min of meer hetzelfde uitziet? Opstaan, werken, eten, televisie kijken, slapen…. En tussendoor misschien voortdurend je Facebook, mail en telefoon checken? Dan is het de hoogste tijd voor wat meer avontuur in je leven. 5 simpele tips. Lees verder 

 2. Wat ik leerde van Neale Donald Walsch 

neal donald walsch

Twee jaar geleden kwam ik in aanraking met het boek ‘Een ongewoon gesprek met god’ van Neale Donald Walsch. In eerste instantie vond ik het maar een vreemd boek, maar later raakte ik er volledig door gegrepen. Het boek is een wereldbestseller en kan je hele kijk op de wereld en op je leven veranderen. Dat deed het bij mij in ieder geval wel… Lees verder 

3.  Mijn spirituele voorbeeld: Etty Hillesum

spirituele boeken, boeken aanraders, dagboek van etty hillesum, recensie, spirituele voorbeeld, mijn voorbeeld, heldin

Iemand tipte me ooit om het dagboek van Etty Hillesum te lezen. Ik had geen idee wie Etty was, maar toch bleef deze tip in mijn hoofd rondhangen.  Alsof ik al wist welke grootse impact het boek op mijn leven zou maken. Toen de tijd rijp was, zag ik het boek ineens bij mijn moeder in de boekenkast staan. Had ze net even geleend van vrienden. Ik nam het mee. De maanden erna gebeurden er talloze bizarre dingen. Lees verder 

4. Wat je van Italianen leren kunt

tips gelukkig zijn, mindful leven,

Dolce far niente. Letterlijk vertaald betekent dit Italiaanse gezegde: het zalige nietsdoen. Klinkt goed hè? Het is iets waar Nederlanders niet bijster goed in zijn. Wij hebben het gevoel dat we constant nuttig en efficiënt moeten zijn. Dat we het moeten verdienen om te relaxen. Nee, dan de Italianen. Die verstaan de kunst van het genieten als de beste. Hoe zij dat precies doen en wat jij daarvan kunt leren? Ik zocht het uit…  Lees verder 

5. Dit is wat stilte allemaal met je kan doen… 

Tips leven vanuit je hart, mindful leven, gelukkig, bewust, spiritualiteit, psychologie, persoonlijke ontwikkeling

Dit artikel vind ik zelf erg leuk om weer terug te lezen! Ik ging op bezoek bij een stiltecoach en bij haar ontdekte ik wat er allemaal kan gebeuren als je bepaalde verwachtingen van jezelf loslaat. Dit resulteerde in een flinke ruzie aan het einde van de dag…. Lees verder. 

6. Bali! Wat een geweldige plek om jezelf op te laden… 

boeddha beeld, bali

In september vorig jaar ben ik drie weken naar Bali geweest. Warme nieuwsgierige mensen, ontelbare tempels, hemels eten en vooral: heel veel spiritualiteit. Dat is Bali in enkele woorden. Wat een genot was het om daar rond te mogen lopen! En jazeker: ik ging ook op bezoek bij een oude, wijze priester om mijn toekomst te laten voorspellen…. “Someone is looking for you.”  Lees verder 

7. Filmpje! Wat deed jij graag als kind? 

oefening gratis gelukkig mindful leven vanuit hartHaha, in de afgelopen twee jaar maakte ik ook enkele filmpjes. De montage is nog niet zo perfect. Maar wat was het leuk om te doen! In dit filmpje leg ik uit hoe jij meer vanuit jouw hart kan leven. Ik maakte ook een 3-minuten-bodyscan en ik laat in een filmpje zien wat mijn favoriete tarotkaarten zijn.

Volgende week deel 2 van mijn beste artikelen. Heb jij trouwens nog een favoriet?!

 (Tags: Nederlandse blogs, persoonlijke groei, persoonlijke ontwikkeling, spirituele ontwikkeling, spirituele websites). 

2 gedachten over “De beste artikelen uit 2 jaar Be Blissed

  1. Pingback: Nederlandse blogs - persoonlijke ontwikkelingBe Blissed – leven vanuit je hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 + zes =