Mooie spirituele boeken – boekentips

In de afgelopen jaren heb ik ontelbaar veel boeken verslonden! Mooie spirituele boeken.  Hier deel ik mijn favoriete pareltjes met jou. Lees ‘s avonds in bed een pagina en dit kan wonderen verrichten…

Mooie spirituele boeken

Ik moest doodgaan om mezelf te genezen 

spirituele boeken tips Er zijn zo van die boeken die je het liefst in één ruk uit wilt lezen. Dit boek is er een van. Het is een onwaarschijnlijk verhaal over een vrouw met een ernstige vorm van kanker. Uiteindelijk belandt ze in een coma en iedereen denkt dat ze doodgaat. Maar Anita Moorjani beleeft op dat moment een Bijna Dood Ervaring en krijgt de meest waanzinnige inzichten… Tegen ieders verwachting in herstelt ze volledig van alle tumoren in haar lijf. Een prachtig (waargebeurd!) verhaal over Liefde. Haar tweede boek What if this is Heaven is trouwens óók een aanrader.

Meer info over dit boek 

 

mooie spirituele boeken

Dagboek van Etty Hillesum

Een van mijn spirituele helden… Etty Hillesum. Etty leefde als Joodse vrouw in de Tweede Wereldoorlog. Maar ondanks alle gruwelijkheden ging haar spirituele ontwikkeling onverminderd voort. Het lukte haar om ook de schoonheid van het leven te blijven zien. Absolute aanrader!!

Meer info over dit boek 

mooie spirituele boekenEen ongewoon gesprek met God 

Dit boek kan jouw héle wereldbeeld op z’n kop zetten. Op een goede manier. Ineens zie je de zin van het leven. En je voelt de drang om een kunstwerk van jouw leven te maken… Alle grote vragen van het leven komen voorbij. Heb je het boek uit en voel je de behoefte om door te lezen? Er zijn héél veel follow-ups te verkrijgen.

Meer info over dit boek 

Over omgaan met hooggevoeligheid

Leven met hooggevoeligheid. Van opgave naar gave  

omgaan met hooggevoeligheid, spirituele mooie boeken tips Wat kan het leven lastig zijn als je hooggevoelig bent. Alle prikkels komen keihard binnen. Je hebt veel tijd voor jezelf nodig om alles te verwerken. En veel dingen die andere mensen makkelijk aankunnen, zijn voor jou een opgave. Naar schattig is 15 tot 20% van de mensen hooggevoelig. Als je eenmaal accepteert van jezelf dat je sensitief bent, kun je ook gebruik gaan maken van deze krachten. In dit boek wordt alles heel helder uitgelegd. Er komen veel ervaringsverhalen aan bod (ooh, die herkenning… heerlijk!) En de schrijfster legt een mooie link met spiritualiteit. Een aanrader als je hoogsensitief bent.

Meer info over dit boek 

Om je levensbestemming te vinden

mooie spirituele boekenIkigai – Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven

Wil je het geheim weten om langer jong te blijven en om meer zingeving te ervaren? Dit boek biedt het antwoord. De schrijvers gingen op bezoek in Japan bij ‘het dorp van de eeuwelingen’. Hier wonen de meeste honderdjarigen ter wereld. En ze zijn ook nog eens erg gezond en gelukkig! Lees Ikagai en je weet precies hoe dat komt.

Meer info over dit boek 

mooie spirituele boekenGeef Flow aan je leven

Heel leuk boek als je op zoek bent naar meer betekenis in je leven. Er staan allerlei opdrachten in waardoor je gaat stilstaan bij jouw unieke kwaliteiten en talenten. Dus wil je in die heerlijke flow terechtkomen? Dit boek biedt goede handvaten!

Meer info over dit boek 

Leuk voor op je nachtkastje

 

mooie spirituele boekenWat ik zeker weet van Oprah Winfrey

De columns van Oprah Winfrey samengebundeld. Kleine stukjes die makkelijk te lezen zijn voor het slapengaan. Altijd een mooie spirituele wijsheid om bij stil te staan. Na afloop voel je je vooral erg dankbaar voor je eigen leven.

Meer info over dit boek 

mooie spirituele boeken, dromen analyserenDroom encyclopedie van Pamela Ball

Een goede manier om spiritueel verbonden te blijven is door het analyseren van je dromen. Al heel wat jaartjes gebruik ik deze droomencyclopedie van Pamela Ball. Je kunt inmiddels ook veel betekenissen van dromen op internet vinden, maar vaak is het niet fijn om direct bij het wakker worden op een beeldscherm te kijken. Ook is de uitleg bij de dromen in dit boek diepgravend. Het brengt je altijd weer nieuwe inzichten. Leuke manier om de dag te beginnen!

Meer info over dit boek 

Boeken voor een creatief leven

mooie spirituele boekenThe Artist’s Way

Mijn absolute favoriete boek om je creativiteit aan te wakkeren!! Door dit boek ben ik mijn blog begonnen. En vanaf daar is er een heerlijk creatief balletje gaan rollen… Dus heb je het gevoel dat je geblokkeerd bent? Volg dit programma en na 9 weken weet je niet wat je meemaakt…

Meer info over dit boek 

 

 

mooie spirituele boeken, creatief levenBig Magic 

Nog een geweldig boek als je creatiever wilt leven. Alle smoesjes waarmee jij jezelf tegenhoudt worden finaal onderuit gehaald in dit boek. Bevrijdend! Dus wil je meer uit jezelf halen? Creatiever leven? Kruip op de bank met een flinke mok thee en Big Magic erbij. Magie gegarandeerd.

Meer info over dit boek 

 

 

mooie spirituele boeken, creatieve boeken

Groots en meeslepend leven

I love Lou! (De auteur van dit boek). Door Lou kwam ik op het idee om een artjournal bij te houden. En ze inspireert mij keer op keer om wild & free te leven. Hoe kun je van de dagelijkse sleur in je leven tóch een kunstwerk maken? Daar geeft Lou antwoord op. Dit boek is handgeschreven en versierd met de leukste tekeningen. Elke pagina is een kunstwerk op zich.

Meer info over dit boek 

 

Gezond & bewust leven

gezond leven boekHet Energieke Vrouwen Voedingskompas

Voel jij je vaak moe, zwaar, sloom? Of zoek je tips en inspiratie om gezonder te leven? Lees dit boek! Daarna wordt het een stuk makkelijker om goed voor jezelf te zorgen. Schrijfster Marjolein Dubbers is in de 50, maar voelt zich een stuk energieker dan toen ze dertig was. En dat alles doordat ze haar voeding is gaan veranderen… Sounds like Magic?! Marjolein presenteert veel overtuigend bewijs.

Meer info over dit boek 

 

natuurlijk zien, Bates methode, scherp zien zonder bril of lenzen methodeNatuurlijk Zien

Ok. Toegegeven. Helaas heb ik momenteel de discipline niet om deze methode toe te passen. Dus loop ik nog steeds met bril rond. Maar enkele jaren geleden deed ik het actief en het werkte!! In dit boek wordt precies uitgelegd hoe jij weer scherp kunt gaan zien zónder bril, lenzen of operaties. Jazeker. Dat is mogelijk! Het is namelijk helemaal niet zo normaal dat zoveel mensen een bril nodig hebben. Je kunt je ogen trainen. Ik schreef er hier al eens een blog over. Of kijk hier voor meer informatie over het boek.