Mooi geval van synchroniciteit

Liedjes van de koolmees

Een beetje versuft zit ik achter mijn computer naar Acda en de Munnik en Ellen ten Damme te luisteren. Ondertussen bedenk ik dat ik toch echt moet gaan werken. Er moet geld op mijn rekening komen! De afgelopen week heb ik veel tijd besteed aan het schrijven van eigen songteksten. Een vrije opdracht, die ik kreeg in een masterclass. Geld levert het niet op. Maar wat is het verslavend leuk! 

Wat voel ik me goed als ik ermee bezig ben! Ik word er vrolijk van, mijn ziel kan ik erin kwijt en allerlei diepe emoties verschijnen als vanzelf op papier. Maarja. Geld zal het waarschijnlijk wel nooit gaan opleveren. En trouwens: wie zit er te wachten op mijn songteksten? Misschien vinden anderen mijn teksten wel heel suf… En zo laat ik mijn innerlijke criticus nog even volop zijn gang gaan.

Dromerig staar ik niet-werkend naar buiten. Ineens vliegt er een koolmeesje in mijn tuin. En nog een. Samen dartelen ze in de lucht met elkaar en verspringen van her naar der. Continue in mijn zicht. Er verschijnt direct een lach op mijn gezicht. Wat een snoetjes! De muziek zet ik even uit, om naar de muziek van de meesjes te luisteren. Net alsof ze me iets te vertellen hebben, bedenk ik me.

Snel google ik op de woorden ‘koolmees en betekenis’. En wat ik daar lees, maakt mijn glimlach nog groter.

“De koolmees is er om je op te vrolijken en het zonnige, zorgeloze en speelse element in je aan te spreken. Zij vertelt je hoe je kan loslaten en is gericht op mooie dingetjes maken, liedjes uitbrengen.”

Liedjes uitbrengen!? Als dit geen mooi gevalletje van synchroniciteit is, dan weet ik het ook niet meer. Ik lach vol vertrouwen. Bedenk dat ik nu echt even ga werken, maar vanavond mag besteden aan het schrijven van songteksten.

Maar eerst open ik nog even mijn ramen om de liedjes van de koolmees naar binnen te laten stromen. Ter inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 + acht =