Mindful Monday – theemeditatie

Tips leven vanuit je hart, mindful leven, gelukkig, bewust, spiritualiteit, psychologie, persoonlijke ontwikkeling

Vandaag is het thema van de Mindful Monday: drinken. Proef jij nog goed wat je drinkt? Of klok je alles zomaar achterover? Je kunt zelfs een korte theemeditatie houden om bewuster te worden van je drinkgedrag. 

Een tijd terug zag ik een filmpje van Oprah samen met meditatieleraar, schrijver en activist Thich Nhat Hanh. Hij legt daarin uit hoe een theemeditatie verloopt.

Adem eens diep in als jij je kopje thee oppakt. Zorg dat je helemaal in je lichaam komt en word je bewust van dit moment. Denk even niet aan het verleden of de toekomst. “Zo kun je uiteindelijk vrede, geluk en plezier ervaren,” zegt Thich Nhat Hanh. Simpelweg door het bewust ervaren van een kopje thee. Echt genieten van een kop thee kan voor hem zelfs wel een uur duren!

Nu hebben we daar niet allemaal de tijd voor… (en ik houd niet zo van koude thee ;)), maar kun je vandaag wel 5 minuten de tijd nemen om echt te genieten van jouw drinken? Let op de temperatuur, de smaak, voel je hele lichaam en laat je zintuigen het werk doen. Als je je ogen even dichtdoet, lukt het misschien nog beter.

Fijne dag!

Ps. Hier is het filmpje te zien:

6 gedachten over “Mindful Monday – theemeditatie

 1. Een geweldige tip! Heb er nooit bij stil gestaan dat je tijdens een thee momentje kunt mediteren. Ik ben een echte theedrinker en heb iedere dag een drukke dagbesteding, ideaal om deze vorm van meditatie te gebruiken wanneer je het druk hebt! Leuk!

  • Ooit zelf een theeceremonie mee gedaan. Dat maakt dat men bijna 4u op je knieën zit met een persoon voor je die de thee voor je klaarmaakt. Het is gewoon prachtig hoe rustig je ervan wordt en hoe je op een moment zo diep zit dat je dan het kopje in je handen krijgt het een waar genoegen is om er heel lang over te doen om het op te drinken.
   Thee daar moet je van genieten, zeker als men het met verschillende mensen drinkt.

    • Lieke als je ooit de kans hebt zeker niet voorbij laten gaan.
     Kan alleen maar zeggen: weet dat je tussen 3 à 4 u op je knieën zit met gestrekte rug en als je het kan voeten gekruist.
     Maar als je dan dat kopje in handen krijgt voel je zoveel dan alleen maar warmte, als je ervan drinkt voel je het door heel je lichaam gaan.

     En soms thuis doe ik het ook wel eens, thee meditatie maar dan gewoon zittend op een stoel. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × drie =