Mindful Monday: poëtische blik

bloem,rose,dankbaar,natuur

Deze week is het poëzieweek. Dichters hebben het vermogen om de wereld zeer aandachtig te observeren. De kleinste details blijven niet onopgemerkt. Deze Mindful Monday staat in het teken van deze poëtische blik. Want ook al ben jij geen dichter, of denk je dat je niet kunt schrijven, ook jij draagt het vermogen in je om de wereld door kunstenaarsogen te bekijken. 

Het draait allemaal om opmerkzaamheid. Een scherpe blik.

De mooiste dingen zitten vaak verscholen in de kleinste details. Boomstammen die met elkaar verstrengeld zijn langs de kant van de weg, een haarlok die voor iemands gezicht valt, de tere blaadjes van een bloem, wolken die als schaapjes over elkaar heen dartelen, de steelse blikken van twee verliefde pubers, vogels die in een perfecte V vliegen…

Wat vind jij het vandaag waard om een gedicht over te schrijven?

Zoek iets uit, sta stil, kijk ernaar en laat alle gedachten over dit object door je heengaan. En hé, misschien krijg je spontaan wel zin om er echt een paar regels aan te wijden!

Ik probeerde het afgelopen week uit in een koffie-tentje, waar mijn oog viel op de houten vloer. Het maakte me heel rustig om op deze manier met aandacht naar de wereld om me heen te kijken:

Witte verfvlekken op je bleke huid,

hout zo oud.

Wie herinnert zich nog,

dat jij ooit blaadjes droeg.

Gekapt om op te serveren,

met koffie en gebak.

Voordat je het weet heb je ineens een ode geschreven aan een houten vloer ;). Fijne maandag!

Liefs Lieke 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twaalf + zeven =