Mindful Monday – train je gehoor

luisteren, mindfulness oefeningen, mindful leven

Gedurende de dag worden we voortdurend gestoord door allerlei geluiden. Het gerinkel van telefoons, het geping van inkomende appjes en mails, voorbijrazende auto’s, of achtergrondgeluiden van muziek of radio. Als jij snakt naar rust, kunnen deze geluiden irritant zijn. Maar je kunt ook gaan werken met deze geluiden. Door bewust te luisteren naar alle omringende geluiden train je jouw gehoor. En het voordeel hieraan is dat het je uiteindelijk ook beter gaat lukken om écht te luisteren naar anderen. Deze tip komt van geluidsexpert Julian Treasure: 

“Geniet eens van alledaagse geluiden. Al gaat het om de wasdroger! Misschien kun je er zelfs een wals in ontdekken. Een, twee, drie. Een, twee, drie,” zegt Treasure in zijn Ted-talk ‘Listen up’. Of heb je al eens goed geluisterd naar het bruisende gezang van een koffiemolen? Door bewust te luisteren kunnen alledaagse geluiden heel verrassend worden. En deze geluiden zijn de hele dag om ons heen. Treasure noemt dit ‘het verborgen koor’.

Probeer ook eens om de geluiden allemaal afzonderlijk te horen. Eerst met aandacht naar de vogels. Dan met aandacht naar de wind. Met aandacht naar het geluid van je adem. Of met aandacht naar het geluid van het getik op je toetsenbord.

Kun je vandaag geluiden ontdekken die je eerder nooit opmerkte?

Fijne maandag!

(Fotocredit: Daniela Vladimirova / creative commons) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 − zes =