Mijn nieuwe passie waarvoor ik mijn bed uit SPRING

inspiratie quotes, inspirerende quotes over het leven, mindful leven, mindfulness blog, gelukkig leven tips

MINDFUL MONDAY – Mensen die mij goed kennen weten dit over mij: ik heb ongeveer elke paar maanden een nieuwe passie. Een activiteit waar ik met mijn hele ziel en zaligheid induik. Als ik ‘s ochtends opsta, wil ik niets liever dan dáár mee beginnen. 

En altijd denk ik dat deze passie mijn hele leven bij mij zal blijven. Eerdere passies waren onder andere: buikdansen, naaien, gitaar en piano spelen. En iedere keer moest er natuurlijk vanalles gekocht worden voordat ik aan mijn passie kon beginnen.

Tien buikdansdoeken bijvoorbeeld (tja, ik was in Istanbul! Dan laat je die kans toch niet aan je neus voorbijgaan?!)

Afijn, de rinkelende doeken zijn inmiddels lang en breed de deur uit.

Net als de gitaar.

En de gloednieuwe naaimachine.

Sinds afgelopen week heb ik namelijk een nieuwe passie. En ik weet zeker dat ie dit keer wél blijvend is. Ik ben immers al ruim een jaar lang jaloers op mensen die dit heel goed kunnen. Ik kijk er bewonderend naar. Ik koop er allerlei ansichtkaarten van. En stilletjes hoop ik dat hoge niveau ook ooit te bereiken.

Ik ben begonnen met aquarellen. Oftewel waterverf.

(Het verschil tussen die twee snap ik nog steeds niet goed. Anyone?).

Ooit kocht ik op de kinderafdeling van Ikea een waterverfdoos. Voor € 2 geloof ik. Daar heb ik een aantal tekeningen mee gemaakt. Wel aardig. Maargoed. Ik wil natuurlijk professioneel te werk gaan. Dat snap je. Dus kocht ik vorige week een zeer profi (en zeer schattig) aquarelsetje. Plus echt aquarel papier. In de Flow illustratiespecial stond een DIY-waterverf-stappenplan. Dus die special moest ik natuurlijk ook hebben.

En toen kon het echte aquarel-werk eindelijk beginnen.

Een bloemetje hier, een vlindertje daar.

Ik keek er met een schuin oog naar. Dit leek nergens op.

Nog een bloemetje hier. Een bloemetje daar.

Dertien bloemetjes verder, was er nog niks bekoorlijks verschenen op papier. Het leek op kinderwerk. Broddelwerk.

“Lieke, het kan niet gelijk perfect zijn! Dat weet je toch?!”, sprak ik mezelf streng toe. Grrrrmpph. Ja, ik wist het. Net als met alles in het leven begint een nieuwe passie met 1 zeer belangrijke activiteit.

Oefenen. Oefenen. Oefenen.

Tot je een ons weegt.

Zelfs een klein kind weet dat. Als het leert lopen, staat het na iedere valpartij vlijtig weer op. Omdat het niks liever wil dan leren lopen.

Ok. Speels blijven dus. Blijven genieten van de reis zelf. En mijn verwachtingen loslaten.

Vooruit, nog een bloemetje dan maar.

Een simpel bloemetje. Niet te veel poespas. Een paar lijntjes.

En ineens… verschijnt daar iets op papier waar ik instant verliefd op word.

Een klein, fragiel bloemetje. Prachtig in al zijn eenvoud.

I’m in love.

waterverf, aquarel

Mijn eerste kleine stapje op aquarel-gebied. En ik hoop met heel mijn hart dat deze passie lang mag blijven voortduren. We zullen het zien…

En zoniet? Dan kan ik altijd nog tevreden terugkijken op dit eerste kleine stapje.

Dat heb ik toch maar mooi gezet.

 

Waar wil jij graag je eerste stapje in zetten? Laat het me hieronder weten bij de reacties.

Ps. Komende donderdag begint eindelijk Follow your Bliss. De online training waar ik al heel veel stapjes voor heb gezet. Waar ik al twee jaar over droom, haha. Je hebt nog 1 dag om je in te schrijven. Morgen om 12:00 uur sluit de inschrijving. Dus wil je deze reis niet missen? Schrijf je dan hier in.

Fijne maandag!

 

 

4 gedachten over “Mijn nieuwe passie waarvoor ik mijn bed uit SPRING

  1. Ik wil graag de eerste stap zetten in yoga (ik ben dan ook een beetje jaloers op diegenen die zich kunnen ontspannen in een in mijn ogen onmogelijke pretzel-houding). Ik heb al twee keer verzuimd een afgesproken proefles te volgen omdat ik stiekem een beetje bang ben. Ik wéét dat niemand mij uitlacht om mijn gestuntel en ik wéét dat iedereen eerder druk is met zichzelf dan dat ze zich tijdens de meditatie afvragen wie dat “vreemde meisje” toch is. En nu is de drempel natuurlijk nóg hoger doordat ik niet ben komen opdagen, en ik me lichtelijk schuldig voel. Maar zoals jou eerste bloem een overwinning is, zal alleen al komen opdagen dat voor mij zijn. Het is dus een derde poging waard 😛

    • Ooo absoluut. Gaan, gaan, gaan!
      Angst hoort erbij. Bij nieuwe dingen. Moedige mensen zijn diegene die het toch doen, ondanks hun angsten. Ennuh 3x is scheepsrecht he?

      Ps. Pretzel-houding, haha. Nergens voor nodig hoor. Yoga is ook gewoon lekker rustig op je matje liggen. En je hebt helemaal gelijk. Iedereen is vooral druk met zichzelf op hun yoga-matje.

  2. Heerlijk is dat he en het ziet er heel leuk uit. Heb je ook de e-course gedaan bij Lou Niestadt? Dat is echt voor mij het moment geweest dat ik met fineliners en waterverf aan de slag ben gegaan. Superleuk! Veel plezier met je nieuwe passie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twaalf + 19 =