Mijn absolute nummer-1-boek van dit moment

inspiratie quotes, inspirerende quotes over het leven, big magic elizabeth gilbert blog

MINDFUL MONDAY – Zo heel soms krijg je een boek in handen waarvan je een bevrijdend gevoel krijgt. Een licht gevoel. Een boek dat je in 1 ruk uit wilt lezen. En ook weer niet omdat het dan… Nouja.. Uit is. Dat boek heb ik vorige week gelezen. Al bij een van de eerste pagina’s sprongen de tranen in mijn ogen. Van geluk. Van genot. Van ontroering. Ik zou er wel 100 mooie quotes uit kunnen halen, maar ik heb er voor vandaag een uitgekozen die mij het meest raakte. 

Maar eerst maar even de onthulling.

Ik heb het over Big Magic van Elizabeth Gilbert. Een boek over de kunst van creatief leven.

En iedereen die ook maar iets wil maken in dit leven – een boek, een gedicht, een taart, een training, een schilderij, een gebreid poppetje, een blog, wat dan ook… zal ongelofelijk veel inspiratie uit dit boek halen.

Alles waar je tegenaan loopt bij een creatief leven behandelt Elizabeth in dit boek met humor, maar tegelijkertijd met ongelofelijk veel wijsheid. Van angsten, perfectionisme en succes, tot inspiratie, vertrouwen en moed.

Een van de zinnen die mij diep raakte, was deze:

“Heb jij de moed om naar buiten te treden met jouw werk? De schatten die diep binnen in jou verborgen liggen hopen dat je ja zult zeggen.”

We zeggen namelijk zo vaak nee tegen avontuurlijke ideeën die we hebben. We vinden dat we er nog niet klaar voor zijn bijvoorbeeld. Of dat we eerst nog een opleiding moeten volgen. Of we bedenken dat alles al een keer gedaan is. En dat anderen het toch veel beter kunnen.

En daarmee negeer jij de schatten die diep binnenin jou verborgen zitten.

De schatten die dolgraag naar buiten willen komen. Die het licht willen zien! En ja, daar is absoluut moed voor nodig.

En door Elizabeth krijg je die moed die je nodig hebt.

Een ongelofelijke aanrader dus dit boek. (Tip: zet het bijvoorbeeld op je verlanglijstje voor kerst of sinterklaas). Je kunt het boek hier bekijken.

Fijne maandag!

Ps. En wil je alvast heel erg veel interessante dingen uit het boek horen? Uit de mond van de schrijfster zelf? Check dan absoluut dit interview van Marie Forleo met haar.  

 

(Bron foto: Viewminder via CC. 2.0).

3 gedachten over “Mijn absolute nummer-1-boek van dit moment

  1. Ben benieuwd naar dit boek! Ben nu bezig in het boek ‘Het leven liefhebben door acceptatie’ van Tara Brach, ook een prachtig boek..

  2. Zo, toeval bestaat echt niet! Gisteren wees iemand mij op die uitzending van Marie Forleo. Ik was het echter helemaal vergeten, maar kon niet meer terughalen welke naam ze nou ook alweer zei. Dat was het dus. Meteen opslaan nu en dat boek ga ik ook eens bekijken!

    • Haha, wat grappig!!

      En ik zit nu net een stuk te schrijven over synchroniciteiten…. Dit soort mooie toevalligheden dus. Dat is dubbel toeval! 🙂

      Ps. Veel plezier met het kijken. Een heerlijke aflevering is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × 2 =