Mijn 100-dagen-geluks-plan

Klavertje 4, tips gelukkig en mindful leven, blissOoit volgde ik een 100-dagen-meditatie-plan. Honderd dagen achter elkaar zat ik een kwartier op de grond (of bovenop de tuintafel) om te mediteren. Sinds die tijd ben ik het blijven doen. Niet iedere dag vijftien minuten, maar ik neem wel iedere dag even de tijd om mindful te ademen om bij mezelf te komen. Soms vijf minuten, soms een uur. Ik merkte dat honderd dagen een hele mooie tijd is om ergens een gewoonte van te maken. Dan nu tijd voor een nieuwe gewoonte. Een gewoonte om iedere dag meer geluk in mijn leven te ervaren. Doe je mee? 

Het leven schenkt je dagelijks allerlei wonderen. Helaas zien we die vaak niet. We hebben ‘geen tijd’, we zijn op weg naar allerlei doelen, we zijn moe, chagrijnig, hebben pijn of gaan half slapend door het leven. Voor je het weet is er weer een week voorbij gevlogen waarin je vooral gewerkt hebt, wat televisie hebt gekeken of op internet hebt doorgebracht. Blind voor de pareltjes die het universum jou probeert te geven.

Maar ben je hier op aarde om je leven lang keihard te werken, te hopen dat je een pensioen krijgt om dan met een goede verzekering weer ten gronde te kunnen gaan? (Sorry als het wat hard klinkt…). Of ben je hier om met al jouw zintuigen het hele leven te ervaren, te omarmen? Om de hemel op aarde te kunnen zien?

Veel mensen vinden het wel makkelijk om de hel op aarde te kunnen zien. Maar durf je het ook aan om de hemel te zien? Om de vreugde en liefde door jou heen te laten stromen en die ook door te geven aan anderen?

Juist door je ogen te openen voor al deze pareltjes, deze schoonheid om je heen, zul je vanzelf meer energie krijgen, je gaat zien dat je alle tijd van de wereld hebt, dat er geen reden is om een hele dag chagrijnig te zijn en dat er zeker geen reden is voor stress.

Ok, tot zover de theorie. Tijd voor de praktijk!

Honderd dagen achter elkaar zal ik iedere avond bewust, mindful, nagaan: wat waren de wonderen van de dag vandaag? Kortom: wat was mijn Bliss-moment van de dag? Iedere dag wil ik mijn geluksmomenten zien, voelen, door me heen laten razen, echt ervaren. De pareltjes van de dag. Deze ga ik vastleggen en delen, zodat ik uiteindelijk mijn eigen geluksdocument creëer.

Op de Facebook-pagina van Be Blissed zal ik jullie dagelijks updaten over mijn geluksmomenten. Iedere dag zal ik een foto ervan plaatsen, of enkele trefwoorden, een regeltje, een gedicht, of iets anders wat terplekke spontaan in me opkomt…  Zo creëer ik dus mijn eigen geluksdocument.

Honderd vreugdevolle momenten bij elkaar zullen een mooi beeld geven wat belangrijk voor mij is om een blissful leven te leiden. Alle ervaringen waardoor het leven zin krijgt voor mij. Waardoor ik zin in het leven heb. Mijn verwachting is: zodra ik de focus op mijn geluksmomenten leg, zullen deze pure geluksmomenten alleen maar gaan groeien. Immers, spiritualiteitswet numero uno: alles wat je aandacht geeft groeit. Toch?

Doe je mee? 

Zin om ook jouw eigen geluksdocument te creëren? Leuk! Altijd fijn om te weten als er mensen met mij meedoen. Zet ze bijvoorbeeld dagelijks op een eigen blog of jouw Facebook-pagina en houd mij op de hoogte van je avonturen – dat kan heel makkelijk door een reactie achter te laten op de Facebook-pagina van Be Blissed. (Deel dit artikel bijvoorbeeld eerst op je Facebook zodat vrienden zien waar je mee bezig bent).

Zo laten we elkaar de wonderen van het leven zien. En daarmee inspireren we ook weer vrienden en kennissen om ons heen.

Je hoeft trouwens niet op dezelfde dag te beginnen als ik. Het is juist mooi als het een groeiende stroom van geluksmomenten blijft. Je kunt natuurlijk ook gewoon via Facebook lekker meekijken met mijn momenten. Als opwarmertjes alvast een paar momenten van de afgelopen week:

Geluksmomenten 
IMG_3447

Eindelijk tijd genomen om een inspirerende film te kijken – gratis via youtube. Finding Joe gaat over de filosofie van de mytholoog Joseph Campbell. Heel veel voer voor mijn blog en voor mijn leven.

 

lichter leven tips, geluksmomenten, tips gelukkig leven, bliss, mindful Missie lichter leven lijkt toch echt van de grond te komen. Ik word helemaal blij als ik naar m’n opgeruimde  buffetkast kijk. Allerlei culturen zijn erin vertegenwoordigd: van Nederlandse kopjes en een Marokkaanse tajine tot een Aziatische theepot en mooi Italiaans kookboek. 

 

 

Wat een vrijheid als freelancer. Tussen het werk door een geluksmoment, tips gelukkig leven, lichter, mindful, blissfulmomentje voor mezelf inclusief: smeuïge Sex and the city-aflevering, kopje koffie en beschuitje met aardbeien plus hagelslag on top.

 

 

 

 

kaartje vlieland, gelukkig, mindful leven, bliss tipsVerdrietig doe ik mijn voordeur open. Even mis ik de verbinding met mensen om me heen. 

En daar, op de deurmat, ligt een superlief kaartje van een vriendin. Om me te herinneren aan een heerlijke vakantie van afgelopen jaar. En om me succes te wensen met Be Blissed. Zo fijn: lieve vrienden!

 

Wat waren jouw geluksmomenten deze week? Ik ben benieuwd!

Liefs Lieke  

4 gedachten over “Mijn 100-dagen-geluks-plan

  1. Pingback: Mijn 100-dagen-geluksplan: werkt het? | Be Blissed! Inspiratie voor een bewust leven

  2. Pingback: Mijn 100-dagen-geluksplan: werkt het? | Be Blissed – leven vanuit je hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

veertien + 10 =