Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? (& zomerstop tot 23 aug.)

hoe krijg je meer zelfvertrouwen, meer zelfvertrouwen krijgen, zelfvertrouwen tips, zelfvertrouwen vergroten, gebrek aan zelfvertrouwen

Wil je nieuwe stappen zetten in je leven, maar wacht je nog totdat je meer zelfvertrouwen hebt? Of kijk je naar andere mensen en vraag je jezelf soms af: waar halen zij het lef vandaan?! Vandaag laat ik zien hoe je meer zelfvertrouwen krijgt.

Ik kreeg een mail van een lezer die heel graag haar eigen business wilt opzetten.

Zij vraagt: ‘Hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen om mijn dromen te volgen?

Ik ben namelijk bevroren door angst… ‘

In haar hart voelt ze dat ze een bepaalde stap wilt zetten. Maar ze durft niet. Angst en onzekerheid voeren de boventoon.

Ik denk dat we dit allemaal wel herkennen, toch? Zodra er een nieuwe situatie in ons leven verschijnt, missen we zelfvertrouwen en laten we ons leiden door onzekerheid.

‘Kan ik het wel?’ ‘Wie zit er op mij te wachten?’ ‘Gaan andere mensen me niet raar vinden?’ 

Of het nu gaat om het starten van een eigen business, het vinden van een nieuwe relatie,  of het starten van een nieuwe passie. Of misschien wil je al heel lang een keer naar een yogales, of in je eentje ergens op een terras gaan zitten? Maar je blijft het maar uitstellen…

Allemaal hebben we onze eigen comfortzone waar we in blijven.

Maar oooo wat voelt het lekker als je nét dat stapje buiten die comfortzone zet.

Je hoeft niet gelijk een diepe duik te nemen in het water. Steek eerst je grote teen er maar eens in. Voel eens hoe lekker het water voelt. Ga dan aan de waterkant zitten en laat je voetjes lekker in het water bungelen.

En als je er klaar voor bent, neem je een lekkere sprong in het water…

Maar de boodschap is in ieder geval: zét dat eerste stapje. Dip die grote teen in het water. En voel hoe verfrissend het is!

In mijn video van deze week deel ik mijn praktische tips over hoe ik mijn eigen business begon. Hoe kreeg ik het zelfvertrouwen daarvoor?

En waar haal je het vertrouwen vandaan om vervolgens ook geld te gaan vragen voor je diensten? Ook daar heb ik een tip voor.  Kijk je mee?

 

 

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Extra tips

♥ Meer zelfvertrouwen krijgen heeft natuurlijk ook veel te maken met de gedachtes die jij over jezelf hebt. Als jij jezelf constant afkraakt, dan is dat geen goede basis voor een lekkere portie zelfvertrouwen. Schrijf bijvoorbeeld een ondersteunende brief aan jezelf waarin jij jouw mooie kanten benoemt. 

♥ Je kunt ook positieve affirmaties gebruiken om meer zelfvertrouwen te krijgen. Bijvoorbeeld de zin: ‘Vandaag sta ik volop in mijn kracht.’

♥ Ook je lichaamshouding bepaalt hoe jij je voelt. Uit onderzoek blijkt dat je jezelf binnen twee minuten in een geheel andere stemming kan brengen! Zo kun je ook meer zelfvertrouwen krijgen. Heel handig als je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek voor de boeg hebt. 

Waar kan jij wel wat extra zelfvertrouwen bij gebruiken? En kun je alvast beginnen met een héél klein eerste stapje?

 

Ps. Zomerstop! In verband met de zomervakantie verschijnt de volgende blog over 4 weken, op donderdag 24 augustus. Vind je het heerlijk om wel dagelijks of wekelijkse inspiratie te krijgen? Schrijf je dan in voor een van mijn trainingen. Die lopen de hele zomer door. Met de code ZOMER2017 krijg je ook nog eens een korting van 10%. 

 

 

2 gedachten over “Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? (& zomerstop tot 23 aug.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × 2 =