Over mij

je hart volgen, dromen waarmaken Jaren geleden zat ik bij een therapeut op de bank. Ze vroeg me wat ik allemaal leuk vond aan mezelf.

Ik keek haar aan. En het bleef stil.

Muisstil.

Toen barstte ik in huilen uit.

Ik vond niks leuk aan mezelf. Ik kon alleen maar zien hoe leuk, spontaan of succesvol ánderen waren. Mijn mooie kanten? Mijn talenten? Waarom de wereld behoefte aan mij zou hebben? Geen idee.

In die tijd leefde ik alleen maar vanuit mijn hoofd.

Al mijn keuzes rationaliseerde ik. En plannen die ik bedacht, wilde ik van tevoren grondig uitgedacht hebben. Zo kon ik controle houden. Ik dacht dat er op die manier niks mis kon gaan. Mijn levenslust was ver te zoeken. Jazeker, ik deed leuke dingen. Ging op stap, werkte als journalist bij grote publieksbladen en had allerlei vriendjes. Maar een diepe vervulling? Nee, dat voelde ik niet.

Niet zo vreemd, want ik negeerde de stem van mijn hart. Ik negeerde mijn intuïtie.

Met als gevolg dat ik niet met 100% passie in het leven stond. Ik wist niet waar mijn hart echt sneller van ging kloppen. Bovendien moest ik vooral veel van mezelf. Andere mensen teleurstellen, dat durfde ik niet. Dus holde ik mezelf vooral voorbij.

Totdat ik volledig was opgebrand. Ik kon niet meer. Ik kreeg last van extreme vermoeidheid, angstklachten en een depressie. Volgens de psycholoog moest ik aan de pillen. Antidepressiva. Dat zou goed zijn voor mijn angsten.

Ik wilde niet aan de pillen. Maar toen de huisarts het ook adviseerde, haalde ik het doosje toch maar in huis. Vier dagen heb ik ze geslikt.

En toen kwam er een grote ommekeer in mijn leven.

Ik werd huilend wakker uit een nare droom. Een droom waarin ik keihard schreeuwde dat ik niet aan de pillen wilde. Toen ik wakker werd, was ik wanhopig. Begon te huilen. ‘Geef me een teken!,’ schreeuwde ik vanuit het niets.

Geen idee aan wie ik dit verzoek richtte.

Plots kreeg ik de neiging om de radio aan te zetten en daar kwamen 3 liedjes achter elkaar die mij diep raakten. Ik weet niet eens meer welke liedjes het waren – het was radio 3FM.

Maar de liedjes droegen allemaal dezelfde boodschap in zich.

‘Het is goed meisje. Je kunt het alleen.’

_MG_6210.1En ineens voelde ik pure blijdschap in mezelf.

Een blijdschap die ik in mijn hele leven nog nooit zó intens had gevoeld. Wederom begon ik te huilen. Alleen nu waren het tranen van pure liefde, van vreugde, van geluk.

Dat was het eerste échte contact met mijn hart. En sindsdien heb ik mijn hart niet meer in de steek gelaten.

In de jaren daarna ontwikkelde ik diverse technieken om dagelijks rust en vertrouwen in mezelf te vinden. Om mijn intuïtie razendsnel te vergroten. En om steeds weer opnieuw voor mijn hart te kiezen. Hoe spannend dat soms ook is.

De angstklachten verdwenen. En ook de paniekaanvallen kwamen niet meer terug. Alles maakte plaats voor een diepe, innerlijke vrede.

Mijn leven kwam in een geweldige stroomversnelling. Ik begon mijn blog, (her)ontdekte mijn creativiteit, ontdekte de kracht van intuïtief schrijven en vond pure rust en veiligheid in mezelf.

Tuurlijk, er zijn nog steeds momenten van stress, zoals dat hoort in een mensenleven. Momenten dat ik onrust voel, of ongeduldig ben. Dan wil ik dat alles sneller en nú nú nú gaat. Maar steeds makkelijker keer ik altijd weer terug naar mijn kern. Mijn inner guidance. En als ik dat doe, weet ik precies wat me te doen staan. Zonder er lang over te piekeren, zoals ik voorheen deed.

_MG_6096.1
Mijn hart en intuïtie blijven me de juiste richting uit wijzen. Soms lijkt die weg onlogisch, eng, spannend. Maar als ik de sprong waag, word ik er altijd voor beloond. Met kleine én grote wonderen. De juiste personen op mijn pad, de juiste boeken, of andere aanwijzingen die ik nodig heb.

Inmiddels help ik anderen bij het volgen van hun hart. Met mijn blog bereik ik duizenden mensen per maand. Daarnaast ontwikkelde ik de training Balance & Energy waarmee ik mensen help herstellen van hun burn-out. Een training die wordt aangeraden door psychologen en therapeuten.

Met de training Follow Your Bliss ga ik nog een stap verder. Hierin deel ik alle tools die mij hebben geholpen op de weg naar mijn hart. Ik vind het belangrijk om dit allemaal te delen zodat er nog veel meer mensen deze weg af kunnen leggen. De weg van hoofd naar hart.

DVL_4590

Luisteren naar je hart betekent dat je jouw leven gaat vormgeven als een kunstenaar. Je voelt de levenslust door je heen stromen, je vertrouwt op jouw talenten en je wéét dat de wereld behoefte heeft aan jou. Angsten en onzekerheden laat je achter je. En je gaat vol voor jouw dromen.

Daarbij kom je weerstand tegen. Gedachtes zoals: Wat gaan anderen van me denken? Er moet toch ook geld verdiend worden? Is het niet egoïstisch om mijn verlangens bovenaan te plaatsen? Of: ik ben bang dat ik faal. Deze weerstand hoort er allemaal bij. In de trainingen die ik geef, gaan we die onderzoeken, ontrafelen, en achter ons laten.

Als jij vanuit jouw hart leeft, voor jezelf durft te kiezen, dan inspireer je anderen om hetzelfde te doen. Je wordt als het ware een lichtbron van energie. Een bron van liefde. En in deze drukke gehaaste tijd, zijn deze bronnen van liefde hard nodig. Ik wil jou heel graag begeleiden op die weg. Zodat we samen de wereld een stukje lichter en liefdevoller kunnen maken.

Meer informatie over de trainingen? Ga naar:

Follow your Bliss (volg je hart vol vertrouwen)

Balance & Energy (Krachtig uit je burn-out)

En schrijf je in ieder geval alvast in voor mijn gratis 3-delige videotraining Leven vanuit je hart. Vul hieronder je naam en email in en je krijgt het eerste deel direct in je inbox.

Gratis 3-delige videotraining Leven vanuit je Hart

dit veld niet invullen s.v.p.

Liefs Lieke,

_MG_6929

 

(Foto’s van Lieke door Stella Gommans. Foto van briefpapier door Daphne van Leuken).