Lichter leven? Dat begint hier

lichter leven tips

Als ondernemer worstel ik al enige tijd met mijn dagindeling. Het werk gaat namelijk alsmaar door. Ik heb hele to-do lijsten, dus ik heb nooit het gevoel dat ik echt klaar ben met mijn werk. Bovendien krijg ik voortdurend ideeën en inspiratie voor nieuwe blogs, trainingen en boeken. Dus de to-do-lijst wordt er niet bepaald korter op. Dat moest maar eens afgelopen zijn, bedacht ik deze week resoluut. Ik stap over op een nieuw motto:

Work Hard Play hard

Misschien ook wel mooi om de d’s te vervangen door de t’s.

Work Hart. Play Hart

Werk vanuit je hart. En speel vanuit je hart. 

Want de waarheid is: als ik aan het werk ben, dan weet ik van geen ophouden. Soms probeer ik het echt wel, om een middag niks te doen. Heus. Dan neem ik mezelf voor om om 14:00 uur écht te stoppen. Maar als je een lange tijd zo hard hebt gewerkt, dan kan dat voelen als een zwart gat. En binnen de kortste keren denk ik: hé, nog even dat opzoeken op de computer… en dat…en dat. En voordat ik het weet, ben ik weer driftig mails aan het beantwoorden.

Ik hou er ook wel van. Om even goed te knallen in mijn werk. Vooral bij het maken van een video merk ik dat. Daar gaat makkelijk 10 uur in zitten, van begin tot eind. (Weten wat de inhoud wordt, juiste licht en camera-setting, opnemen, montage, uploaden etc.).

Helemaal goed om even door te knallen. Als ik maar niet vergeet om óók te ontspannen. En dan heb ik het niet over even een kwartiertje ontspannen, maar mezelf écht de ruimte en de tijd geven om op te laden.

Lichter Leven

Een vrije dag in de week, is mijn nieuwe voornemen. Misschien wel twee. De computer blijft dan uit, zodat de verleiding kleiner is om continue mijn mail te checken.

(Niet bijster origineel nee, haha, om een vrije dag in de week te plannen. Maar voor mij, als zelfstandig ondernemer wel. Ik kom er steeds meer achter hoe streng ik ben als eigen baas!).

Ik werd geïnspireerd door een jongen die ik deze week sprak; redacteur bij de televisie. Hij werkt 3 volle werkdagen van ruim 11 uur en de andere dagen heeft hij vrij.

“Hé, zo’n schema past misschien ook wel bij mij, bedacht ik.”

Ik ga het eens uitproberen.

Gister was dag 1. De rustdag.

En het was heerlijk.

Ik ben naar het bos gefietst waar ik een lekkere wandeling heb gemaakt. Ik zag waterlelies,  een oud landhuis, mooie bruggetjes, jonge zwanen. Ik plukte kersen van de boom en eindigde met een kopje thee bij de veldkeuken – een biologisch restaurantje in het bos met allerlei lekkere taartjes en versgebakken brood.

En ja. Mijn to-do-lijst was nog steeds uitbundig lang. En mijn ego staat te springen: “Werk door! Hoe komt er anders brood op de plank?!”

Maar mijn hart weet wel beter.

Die zegt: Speel meisje. Speel! Geniet. Ontspan. Laat los. Leef licht.

Zodat je daarna weer Hart kunt werken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × 4 =