Zo kreeg ik mijn levenslust terug

meer energie en levenslust

Het lijkt wel of iedereen om me heen zich momenteel wat moe, slapjes of ronduit ziek voelt. Als je je wat zwak voelt, kan het zo zijn dat ook je levenslust als vanzelf een beetje wegsijpelt. Gelukkig heb ik daar mijn geheime ingrediënt voor. Een trucje dat ik toepas, waardoor ik levenslustig blijf. 

En dat is:

Dagelijks een foto maken van een geluksmoment.

Deze deel ik vervolgens via Instagram. Dat klinkt misschien niet bijster spannend. En is het niet hetzelfde als iedere avond enkele dingen opschrijven in je dagboek waar je dankbaar voor bent?

Nee dus.

(Hoewel dat opschrijven ook een goeie is. Doe ik ook iedere avond).

Maar het grote verschil zit ‘m hierin:

Door dagelijks een foto te maken van een geluksmoment, sta je écht even stil bij dat moment, terwijl het plaatsvindt. Je neemt een pauze om de situatie rustig te observeren, je kijkt ernaar, er verschijnt vanzelf een glimlach op je gezicht… en daarna ga je weer een stuk prettiger door met de drukte van de dag.

Een ander voordeel: in de ochtend denk ik al na over mijn geluksfoto. Wat ga ik vandaag doen waar ik gelukkig van word? Klinkt wellicht wat geforceerd om op die manier je geluksmomenten te creëren. Maar daar is niks mis mee. Op deze manier leg je namelijk vanzelf de aandacht op geluk. En door deze duidelijke focus…  trek je alleen maar meer geluk naar je toe.

Klinkt goed, toch?

Natuurlijk zijn niet alle geluksmomenten even goed op de foto te vangen. Maar… dan creëer je toch gewoon nóg een geluksmoment die dag? Eentje die wél goed te fotograferen is? Of je maakt een zeer kunstzinnige foto en legt in het bijschrift uit waarom dit jouw geluksmoment was. Ben je jezelf gelijk ook nog eens creatief aan ‘t ontwikkelen.

I’m loving it!

Deze happy moments beleefde ik zoal in de afgelopen weken:

meer energie en levenslust tips

In de lunchpauze even een wandeling maken en wegdromen bij de woonboten in park Oog in Al. (Ik wil ook een woonboot! Lijkt me heeeerlijk, wonen aan het water).

meer energie en levenslust tips Blij met restyling van mijn werkkamer. Ik vind het zo fijn om hier te werken aan mijn blog, freelance opdrachten en aan mijn nieuwe online cursussen. (Binnenkort meer informatie daarover trouwens :)).  

meer energie en levenslust, levenslustig tips

Nieuwe thee gekocht die ik echt superlekker vind. Daar kan ik echt van genieten! Tussen de middag zet ik graag een grote pot thee, terwijl ik achter de piano kruip om wat te pingelen en te zingen. Grappig is trouwens dat ik diezelfde piano onlangs wilde verkopen, omdat ik hem al jarenlang niet had aangeraakt. Maar zodra ik een goed bod kreeg, ging ik er toch weer op spelen, haha. Tot mijn grote verrassing vond ik het ineens toch heel leuk. 

energie en levenslust tips, levenslustig Dit is een van de beste lunchplekjes bij mij in de buurt: Parc388 in Utrecht. Lekkere fruitsapjes en rijkbelegde broodjes. Mjammie. Soms ga ik er in de middag met mijn vriend even naartoe voor een goede break.    

meer energie en levenslust

In een razend tempo fietste ik deze dag van hot-naar-her. Tot ik ineens besefte dat ik best even wat tijd kon nemen om naar deze zwanen te kijken. Het mooie was: toen ik mijn fiets afstapte en zo mindful stond te kijken, zag een klein meisje mij en kwam erbij staan. “Kijk mama!,” riep ze. En zo stonden we ineens met z’n drieën van de zwanen te genieten.  

meer energie en levenslust

Ook een Happy Moment: werken in mijn artjournal. Ik plakte er onder andere deze afbeelding in, die afkomstig is uit de Flow scheurkalender. Ik moet trouwens bekennen dat ik de laatste tijd bijster weinig tijd neem voor mijn artjournal. Jammer! Want als ik het doe, word ik er wel heel vrolijk van. Het artikel dat ik schreef over artjournaling wordt trouwens nog steeds erg goed bekeken.

meer energie en levenslust Deze foto nam ik bij therapeutisch Yoga Centrum Puur Beweging.  Een geweldige plek om te zijn. Zeker een aanrader als je (in Utrecht) op zoek bent naar yogalessen, spirituele therapie-sessies of bijzondere groepsworkshops.  

Afbeelding 1

Dagje Amsterdam. Ook daar werd ik erg gelukkig van. Ik kon er heel fijn bijkletsen met een goede vriendin, terwijl we over de Noordermarkt struinden en een lekker taartje aten. 

Nou, tot zover mijn geluksmomenten van afgelopen tijd. Zit jij ook op Instagram? Lijkt me superleuk als je me volgt. Dat kan via: @liekemeertensDan zie je dagelijks mijn geluksmomenten voorbij komen.

Wat vind je trouwens van dit idee om dagelijks een foto te maken van je geluksmoment?

 

11 gedachten over “Zo kreeg ik mijn levenslust terug

 1. Hoi Lieke,

  Ga je nog een keer foto’s maken van je happy moments ? Als ik je foto’s zie heb ik zelf ook een happy moment. Af en toe maak ik zelf ook foto’s van mijn eigen happy moments. Bedankt voor je leuke site Be Blissed. Ga vooral zo door.

  Groetjes Claudia

  • Hey Claudia,
   Je reactie heeft me wel aan het denken gezet! Ik wil het wel op een of andere manier weer op gaan pakken.
   De blogs met de Happy Moments kosten altijd heel veel tijd, omdat er zoveel foto’s geupload moeten worden. Dus uiteindelijk werd ik daar soms weer wat gefrustreerd van.
   Maar op Instagram kan ik er wel weer wat actiever in worden.
   En ik ga even kijken of ze dan misschien automatisch op mjin blog gezet kunnen worden ofzoiets… Het is wel echt een heerlijk blijmakend ritueel!!

   • Hoi Lieke, Ik zie net je blog voorbij komen met Happy Moments. Ik lees je tekst en dacht hé volgens mij ben ik die lezer. Grappig! Leuk dat je de Happy Moments even heb teruggebracht. Ik zal er morgen eens voor gaan zitten en genieten van je foto’s en verhaaltjes. Bedankt en een fijne avond! Groetjes Claudia

 2. Hoi Lieke,
  Bedankt voor deze inspirerende blog met mooie, kleurrijke foto’s. Het gebrek aan levenslust is heel erg herkenbaar in deze koude, donkere dagen. Je berichtje kwam daarom precies op het goede moment. Ik heb gelijk een mapje in mijn telefoon gemaakt met de naam ‘geluksfotografie’ waar ik de foto’s van deze week ga bewaren. Ik zal binnenkort een stukje te schrijven over mijn ervaringen met geluksfotografie. Veel succes!! Liefs, Daniëlle

 3. Ben zo blij met jouw site. Iedere keer weer mooie foto’s, leuke ideetjes, opbeurende praatjes, verwijzingen naar interessante sites.
  Ik ben er zo blij mee!!,
  Dank je wel
  Groetjes Christie

 4. Elke dag een foto maken van je geluksmoment, ik vind het een briljant idee! Ik heb een tijdje geleden meegedaan aan het 100 Happy Days-project, waarbij je elke dag een foto moest maken van iets waar je blij van werd. Deze foto deelde ik dan op Instagram. Na die 100 dagen ben ik ermee gestopt, maar na het lezen van jouw blog denk ik dat ik het weer ga oppakken, want iets meer levenslust is best welkom. Ik ga je in ieder geval volgen op Instagram!
  En wonen op een woonboot lijkt mij inderdaad ook heerlijk.
  Fijne dag vandaag 🙂
  Kim

 5. Wauw! Mijn ogen bleven hangen bij die prachtige natuurfoto met die woonboot en bij die betoverende foto met die zwanen! Die laatste foto deed echt iets met me.. Ik moest glimlachen en merkte dat ik ontroerd was.. Zo’n mooi en vredig beeld, waar je even helemaal in weg kunt dromen, alsof je er zelf aanwezig bent. Het zonlicht op dat water heeft ook iets magisch over zich… Prachtig! Bedankt voor dit mooie geluksmomentje, lieke! En wat me zo ineens te binnen schiet: Zou het niet een leuk idee zijn om structureel, eens in de zoveel tijd, al jouw foto’s te plaatsen? Als een vast item zeg maar, dat steeds terug komt. En op de manier zoals je dat nu ook hebt gedaan. Lijkt me fantastisch!! Ik gebruik geen instagram en op die manier hoef ik niets te missen!! Geef er een mooie naam aan en vele mensen kunnen heerlijk meegenieten! 🙂 Liefs, Irena

  • Hoi Irena,
   Dank voor je mooie verhaal! Wat fijn om te horen dat de foto’s zo goed aanslaan :).
   Ja, misschien een goed idee om het vaker terug te laten komen! Vorig jaar deed ik het ook wel eens, maar toen kostte het me teveel tijd. Inmiddels is het allemaal wat makkelijker geworden, technisch gezien, dus dat scheelt. Wie weet dus! Thnx voor je berichtje.
   Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 + twintig =