Leg de lat eens wat lager (& vind je rust terug)

artjournal, lichter leven, innerlijke rust

Ik vind het soms zo wonderlijk dat ik tijdens mijn burn-out, óók mijn grootste geluksmomenten ervoer. Soms verlang ik er nog wel eens naar terug. Niet naar de constante moeheid en de paniekaanvallen natuurlijk. Maar wel naar die tussenliggende momenten van pure rust. Van kalmte. 

Op die momenten was alle overbodige ruis verwijderd van mijn leven. Alsof al mijn maskers op de grond lagen. Mijn hele identiteit weg was. En ik alleen nog maar kon Zijn.

Omdat ik door mijn moeheid heel weinig kon presteren op een dag, lag daar ook niet de focus.

Een goede dag, was een dag waarop ik een afspraak met een vriendin had gehad. Of een dag waarop ik heerlijk had zitten schrijven.

Hoe anders is dat nu.

Een goede dag is nu als ik én een afspraak met een vriendin heb én goed heb gewerkt én lekker heb gekookt én misschien nog wat heb opgeruimd in mijn huis.

De lat ligt hoger. Misschien wel te hoog.

Wat als we weer eens terug kunnen gaan naar die bron.

Die bron van pure rust in onszelf.

Dan besef je weer:

Een goede dag is een dag waarop je verbinding hebt gemaakt met iemand.

Een goede dag is een dag waarop je lekker hebt zitten mijmeren.

Een goede dag is een dag waarop je goed naar je eigen lichaam hebt geluisterd.

Dat geeft al meer rust.

Meer ruimte.

Meer lichtheid.

 

Ps. Op de foto zie je een collage die ik vanochtend maakte in mijn artjournal. Het maken van collages is heel fijn om te doen. Het geeft een mooi beeld over de verlangens die schuilen in jouw ziel.

4 gedachten over “Leg de lat eens wat lager (& vind je rust terug)

  1. Hoi Lieke,
    Ik stuur nu pas een bericht en was het eigenlijk al lang van plan. Sorry daarvoor! Ik wil je bedanken voor de video’s die ik heb ontvangen: leven vanuit je hart. Ik vond het heel fijn om jouw verhaal te horen en neem het mee! Ik lees ook je blogs en haal daar ook tips en positieve dingen uit. Dank je wel Lieke!!

    • Lieve Andrea, Wat leuk dat je (toch nog) even een bericht stuurt. Altijd fijn om te horen dat de video’s en blogs goed aankomen bij mensen :). En heel graag gedaan natuurlijk. Er komt nog allerlei moois aan. Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × 1 =