Krijg je een burn-out van teveel sporten?

Teveel sporten… Kun je daar een burn-out van krijgen? Er zijn inderdaad sporters die een sportieve burn-out hebben gekregen.

Manon Kamminga, inline-skater en schaatsster heeft bijvoorbeeld twee jaar lang volop wedstrijden gereden, terwijl ze dat eigenlijk niet aan kon. Ze was doodmoe. Soms lag ze na een wedstrijd een week op bed. Ook vijfkamster Anne Bavelaar overtrainde zichzelf met een burn-out tot gevolg.

Een ander voorbeeld is wielrenster Marianne Vos. Meervoudig Wereld- en Olympisch Kampioen. Ook zij presteerde aan de top zonder genoeg rust te nemen. En op een gegeven moment was haar lichaam gewoon op. Hoe graag ze ook nog door wilde met trainen.

Verschil met ‘algemene’ burn-out

Het grote verschil met een sportieve burn-out en andere soorten burn-outs, is het mentale gedeelte. Bij ‘algemene’ burn-outs ben je emotioneel en mentaal volkomen uitgeput. Elke prikkel is teveel. Het lichaam reageert daarop door heel moe te worden.

Dat hoeft bij een sportieve burn-out niet zozeer het geval te zijn. Daar ben je overtraind. Je lichaam is moe.

En daar ligt dan ook de oorzaak van de vermoeidheid.

Herstellen van burn-out

Wil jij herstellen van je burn-out? Dat kan met de training Balance & Energy.  Deze training wordt aangeraden door huisartsen en (fysio)-therapeuten.

 

Gratis videoserie Krachtig uit je burn-out

Schrijf je ook in voor de gratis videoserie Krachtig uit je burn-out. in deze 3 video’s geef ik nog meer tips om meer energie te krijgen. Ook deel ik wat de meest gemaakte fouten zijn tijdens een burn-out. Hierdoor blijven veel mensen onnodig lang rondlopen met hun burn-out klachten. Je ontvangt het eerste deel direct in je inbox. (Verschijnt er niks? Check dan ook even je spambox).

GRATIS VIDEOTRAINING- Krachtig uit je Burn-Out
dit veld niet invullen s.v.p.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

11 + vier =