Kies jij voor een leven waar jij blij van wordt?

kiezen voor jezelf

Terwijl mijn vriend een nieuwe broek stond te passen in het kleedhokje, knoopte de verkoper van de kledingzaak een praatje met mij aan. Had ik vrij vandaag? En welk werk deed ik? Toen ik vertelde dat ik ondernemer ben, volgde de onvermijdelijke vraag. 

‘Heb je het druk?’ 

Waarmee de verkoper bedoelde te vragen:

‘Loopt de zaak goed?’

Maar dat vroeg hij niet. De vraag die hij stelde was: heb je het druk? 

Typerend voor deze tijd. Als je het drukt hebt, lijkt het alsof het goed gaat. Want je hebt veel te doen, je bent lekker bezig en je bent dus belangrijk

Ik betrap mezelf ook vaak op dat gevoel. Het voelt goed om te werken, omdat ik me dan nuttig en efficiënt voel. 

Terwijl, als ik op een doordeweekse dag niks te doen heb, dan overvalt me direct het gevoel dat ik niet nuttig ben, dat ik niet efficiënt ben en dat ik er dus ‘niet toe doe.’

Momenteel ga ik door een zoekende periode. Ik weet vaag welke richting ik uit wil met mijn onderneming. Maar ik weet nog niet precies welke weg ik wil nemen.

Of beter gezegd: welke weg het universum voor mij in petto heeft.

Het kost tijd om naar binnen te keren, om me volledig af te stemmen op mijn inner guidance. Het kost tijd om blokkades uit de weg te ruimen. Om oude overtuigingen van me af te gooien. En om naar boven te laten komen wat gezien wil worden.

Kiezen voor jezelf

En ik ben heel blij dat ik mezelf die tijd gun.

Dat ik mezelf dat grote cadeau geef.

Ja, ik wil heel veel mensen blij maken met mijn trainingen. Ik wil heel veel mensen begeleiden op hun spirituele reis.

Maar ik wil me niet verliezen in mijn werk. Ik wil het niet zo druk hebben, dat er geen ruimte meer is voor stilte en overpeinzingen. Ik wil het niet zo druk hebben dat ik nauwelijks meer aandacht kan schenken aan mijn omgeving.

Wat ik antwoordde aan de verkoper?

‘Ik kán het heel druk hebben. Als ik dat wil. Dan kan ik urenlang rondsurfen. Op Facebook zitten. Of nóg een marketingtraining volgen. Zo heb ik het heel lang aangepakt.

Maar nu kies ik voor een andere weg.

Nu kies ik ervoor om te leven zoals ik dat wil.

 

 

Lieke,portret,rondIk ben spiritueel coach Lieke Meertens. Het is mijn missie dat jij recht vanuit jouw hart gaat leven. Vol zelfvertrouwen. Ik begeleid je met wekelijkse blogs en met mijn trainingen. 

 

 

 

 

4 gedachten over “Kies jij voor een leven waar jij blij van wordt?

 1. Hallo Lieke, wat is het toch heerlijk als er iemand voorbij komt die precies verwoordt waar je zelf in zit. Ook ik heb een eigen bedrijf en verloor mezelf in Facebook en marketing trainingen. Trekken en duwen aan mijn bedrijf, dat het maar een succes wordt. En er intussen niet meer gelukkig mee zijn. Het is tijd voor verandering! In ieder geval lichter, met meer plezier. Met aandacht en liefde voor mezelf. En ik ga er net als jij de tijd voor nemen. De ‘wegwijzers’ volgen. En daar was jouw blog er een van. Dank je wel Lieke.

  • Ooo ja, wat is die balans lastig bij een eigen bedrijf he? Het telkens weer terugkeren naar je hart en loslaten van wat je denkt dat je allemaal nog moet (leren)… En er is ook zoveel marketinginformatie te vinden, zoveel kanalen waarop je zichtbaar kan zijn… zoveel van alles… Het vergt dan extra veel stilte om telkens weer naar binnen te keren. Terug naar je eigen wijze bron. En ik zie dat jij daar supermooi werk in doet. Wat goed!!
   Prachtige intentie. Laten we de tijd nemen, zodat alles zich vanzelf kan ontvouwen. Geniet van de vernieuwde lichtheid!
   Liefs,

 2. Jouw teksten zijn telkens weer een ver-ademing. Ik lees ze graag. De layout is telkens weer een plezier om naar te kijken. Het geheel geeft me rust. En rust en stilte wordt met de dag belangrijker in onze drukke maatschappij, het brengt ons naar onszelf. Gelukkig dat jij er bent. Ik stuur je mails regelmatig door naar iemand die er hopelijk ook baat bij heeft. Ik wens je alle goeds en hoop nog veel mails te mogen ontvangen!

  • Lieve Catherine. Wat een mooi berichtje van je. Dankjewel dat je jouw gevoel deelt. Ik raakte zelfs helemaal ontroerd door de zin: ‘Gelukkig dat jij er bent.’
   En wat tof dat je de liefde en rust verder verspreidt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twintig − 13 =