Kerst-zonder-stress-tip

kerst zonder stress tipGoedemorgen! Wat zijn jullie plannen met de kerst? Bij deze nog een last-minute-tip om de kerstdagen leuk en stressvrij door te komen: 

Ik zal er maar eerlijk voor uitkomen. Kerst is niet mijn meest favoriete periode van het jaar. De stad is overvol omdat iedereen nog cadeautjes wilt kopen. In de supermarkt botst iedereen geïrriteerd tegen elkaar aan omdat ze nog vlees en cranberrysaus moeten inslaan. En ondertussen probeer je iedereen tevreden te stemmen met je bezoekjes.

Toch mag ik echt niet klagen. Aan kerstcadeautjes doen we niet echt in onze familie. (mag natuurlijk wel, maar hoeft niet). En ik reis af naar Limburg, waardoor ik zelf niet voor een kerstdiner hoef te zorgen. Dat scheelt al veel stress!

Dit jaar wordt het helemaal simpel. Lunch bij mijn vader, brunch bij mijn moeder, en op Tweede Kerstdag weer terug naar Utrecht, waar ik misschien nog even de stad in duik.

Omdat mijn oma natuurlijk net is overleden, hebben we allemaal geen behoefte aan een uitbundig diner. Een lekkere soep en bij elkaar zijn – dat is genoeg. En eigenlijk gaan we daarmee terug naar de basis. Liefde voor de mensen om je heen. En met dankbaarheid terugdenken aan mensen die er helaas niet meer zijn.

Voor alle lezers die toch last hebben van stress, bij deze mijn anti-stress-tip: bedenk vooraf je intenties.

Dit helpt bij mij altijd heel goed!

Bedenk op dit moment hoe jij je wilt voelen tijdens de kerstdagen. Chagrijnig en geïrriteerd? Of liefdevol en relaxed?

Zeg je goede voornemens een paar keer tegen jezelf. “Ik wil me komende dagen liefdevol en relaxed voelen.”

“Ik wil me komende dagen liefdevol en relaxed voelen.”

“Ik wil me komende dagen liefdevol en relaxed voelen.”

Je zult er versteld van staan hoe diep zo’n voornemen door kan werken.

Dus: hele fijne liefdevolle en relaxte feestdagen!! Ik moet zo nog even de winkel in om kattenbrokjes te kopen (heh, gets… drukte! Onee: ik bedoel: ik ga me liefdevol en relaxed voelen in de supermarkt, haha).

Liefs,

Lieke

2 gedachten over “Kerst-zonder-stress-tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × een =