Je hoofd en hart in balans brengen

inspirerende quotes, yoga, quotes over het leven

MINDFUL MONDAY – Onlangs had ik een droom over een moeder en haar zoon. “Een jaar lang heb ik hem alleen maar groene kleding aangetrokken,” zei de moeder over hem. Ik keek haar verbaasd aan. Alleen maar in het groen? Dat leek me ook wat… eenzijdig. Toen ik wakker werd, wist ik wat me te doen stond. 

Groen is de kleur van het hartchakra. Maar wat gebeurt er als je jouw aandacht teveel hierop richt? Juist. Dan raak je uit balans. Je bent niet meer in evenwicht.

En net zoals je teveel in je hoofd kan zitten, kun je ook teveel in je gevoel blijven zitten. Ook hier gaat het om die balans.

Of zoals mijn yoga-docente altijd zegt aan het einde van de les:

“Buig je hoofd

en breng je hart en je hoofd

in het midden samen.”

Dus voel wat je wilt en wat je nodig hebt, voel waar jij energie van krijgt en waar jouw verlangens liggen… En gebruik vervolgens de kracht van je hoofd om de nodige stappen te ondernemen op jouw levenspad.

Fijne maandag!


Ps. Benieuwd wat er allemaal in jouw hart schuilt? Met intuïtief schrijven kom je daar achter. Of check mijn 9-weekse online cursus voor meer energie. 

(Bron foto. Tags: inspirerende quotes, yoga)  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

dertien − een =