‘Je gevoel uitschakelen werkt alleen maar averechts’

inspirerende teksten over het leven

MINDFUL MONDAY – Ik ben dol op portretinterviews. Verhalen van mensen waarin zij vertellen over de belangrijkste momenten van hun leven. Zo las ik ook een interview met Fred Beekers, mede-oprichter van Artsen zonder Grenzen in Nederland. Hij heeft een belangrijk advies over het omgaan met tegenslagen op jouw weg. 

Fred Beekers:

“Het gaat om doorpakken, zonder dat je daarbij je gevoel uitschakelt of je groot houdt, dat werkt alleen maar averechts.

Je kunt beter diep in de ellende zitten, de pijn accepteren en daar wat mee doen dan anderen de schuld geven en de pijn weghouden. Voel de nederlaag maar, laat de emoties maar omhoog komen. Op dat moment ben je bezig vooruit te komen. Tranen reinigen, ze spelen schoon.”

In hetzelfde interview vertelt Fred Beekers ook dat schrijven hem enorm helpt bij het nemen van allerlei beslissingen.

“Ik pak wel tien keer per dag een opschrijfboekje. Ik breng op die manier de gedachten die de hele dag doorrazen in mijn hoofd even tot rust en op orde. Meestal kom ik dan op goede antwoorden voor de zaken waarover ik me druk maak.”

Deze twee quotes wilde ik graag met jullie delen vandaag, omdat deze inzichten mij ook enorm vooruit hebben geholpen. Duw je pijn of angsten niet weg, maar kijk ze recht in de ogen. En een hele goede manier om dat te doen, is door erover te schrijven. Laat alle gedachten, angsten, twijfels en emoties maar eruit komen op papier. En vraag vervolgens aan je pen wat de volgende stap is… Het antwoord zal tevoorschijn komen.

Fijne maandag!

Ps. De quote komt uit het boek Durven doen wat je Raakt, geschreven door Marja den Boer. Hierin vertellen 22 maatschappelijke leiders over het lef om hun eigen weg te gaan.

 (Bron foto) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zestien − zes =