Schrijf je vrij! – intuïtief schrijven

rondreis bali vakantie tips excursies wat te doen

Afgelopen week had ik een journalist over de vloer. Ze kwam me interviewen over Schrijf je Vrij! Oftewel de methode die ik ontwikkelde om intuïtief te schrijven. Het is een methode die jou helpt in jouw persoonlijke groei & ontwikkeling en iedereen kan het! Je hoeft er dus absoluut niet voor te kunnen schrijven. Ik gaf de journalist direct een korte workshop. Zo kon ze zelf ervaren wat dit intuïtief schrijven met haar doet. En? Na afloop was ze dolenthousiast. (Dat blijft toch altijd erg leuk :)). 

“Je schrijft eigenlijk nog voordat je erover kunt nadenken,” zei ze.

En dat is precies het grote voordeel van intuïtief schrijven. Normaal steekt jouw innerlijke criticus al snel een stokje voor jouw gedachtes en dromen. Maar door intuïtief te schrijven, komen al snel de boodschappen uit jouw hart, jouw ziel, als vanzelf op papier te staan.

Denk maar eens wat er normaal gesproken gebeurt als jij een leuk, nieuw, wild idee hebt. Er komen direct negatieve stemmetjes om de hoek kijken:

– “Daar heb je toch nooit voldoende geld voor. Vergeet die droom maar snel.”

– “Wat wil jij gaan doen? Een boek schrijven? Alsof jij daar genoeg talent voor hebt!”

– “Een baan met meer vrijheid? Zorg maar gewoon dat die hypotheek maandelijks betaald wordt.”

Dus stop jij je dromen weer weg en laat jij je dagelijks blokkeren door jouw eigen kritische en bange gedachtes… Op deze manier blijf jij in een eigen gebouwde gevangenis zitten.

Door de workshops die ik heb gegeven over intuïtief schrijven, realiseer ik me steeds meer hoe ontzettend krachtig deze tool is om jezelf weer uit die gevangenis te halen. Hup, de vrijheid in!

Natuurlijk weet ik voor mezelf wel hoe veel kracht schrijven me geeft. Sinds ik enkele jaren geleden begon met intuïtief & reflectief schrijven, lijkt mijn leven wel in een soort stroomversnelling te zijn gekomen. Mijn levenspad wordt steeds helderder en enkele keren per week maak ik mooie synchroniciteiten mee. Gister nog. Ik liep ’s ochtends met het idee rond dat ik me verder wilde verdiepen in chakra’s. Enkele uren later belde mijn moeder. “Er is morgen een hele mooie yoga-workshop in Eindhoven. Gaat over chakra’s. Volgens mij echt iets voor jou.”

Dat soort dingen dus. Zinvolle toevalligheden. Tekens uit het universum. Ik vind ze heerlijk! Ze laten me zien dat ik op de goede weg ben en dat het universum mij helpt. Het enige dat ik eigenlijk hoef te doen is mezelf te laten mee zwieren op die stroom van het leven.

Natuurlijk is dat zeker niet altijd gemakkelijk. Iedereen heeft een hele krachtige innerlijke criticus en het kost veel moeite om daar doorheen te breken. Maar intuïtief schrijven is wel een hele mooie manier om daarbij te helpen. Door middel van diverse schrijfoefeningen en meditaties zorg je ervoor dat jouw dromen en belemmeringen op papier komen te staan. En dan kun jij er niet meer onderuit om tot actie over te gaan.

Zoals de journalist afgelopen week zei: “Eigenlijk wordt het een verplichting naar jezelf toe om je wensen te vervullen.”

“Inderdaad,” bevestigde ik. Hoewel ik het liever een belofte naar jezelf toe noem.

Een belofte naar jezelf. Om uit die gevangenis te komen. Om vriendschap te sluiten met jouw innerlijke criticus. Om te ervaren hoeveel vrijheid je hebt. Kortom: een belofte naar jezelf om volop te gaan leven!

Vandaar dat ik de methode ook ‘Schrijf je vrij!’ heb genoemd. Door te schrijven, ga je zoveel meer innerlijke vrijheid ervaren. Bovendien combineer ik de verschillende schrijfopdrachten met meditaties en visualisaties. Op deze manier zak je nog een laag dieper in jezelf. En dan kom je uit bij die laag waar jouw innerlijke wijsheid verscholen ligt.

De stem van jouw hart.

Ps. Wil je ook de kracht ervaren van intuïtief schrijven? In de training Follow your Bliss leer ik jou alles over deze techniek. We gaan het direct in de praktijk brengen, waardoor je meer kracht, meer vrijheid en meer levensvreugde ervaart. Are you ready for your dreamlife? Klik hier voor meer informatie. 

 

(Tags: intuitief schrijven, schrijven in utrecht, workshop utrecht, yoga workshop, yoga workshops, persoonlijke ontwikkeling, intuitieve ontwikkeling, spirituele ontwikkeling). 

3 gedachten over “Schrijf je vrij! – intuïtief schrijven

 1. Zelf werkend als coach voor mensen en organisaties in crisis-situaties lees ik je blogs regelmatig en met genoegen; en neem ik ook de vrijheid in voorkomende gevallen ze door te sturen naar diegenen van mijn cliënten die er mogelijk baat bij bij kunnen hebben.
  Mijns inziens doe je het goed, Lieke! Dank je wel.

  • Wat ontzettend leuk om te horen! Heel fijn dat je ze doorstuurt, daarvoor zijn de blogs ook helemaal bedoelt natuurlijk: om anderen weer een stapje verder te helpen.
   Dank voor het compliment!
   Groetjes,

 2. Pingback: Stemexpressie: dit kun je er allemaal mee bereikenBe Blissed – leven vanuit je hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 − 4 =