Mindful Monday – zon & schaduw

inspiratie teksten, inspirerende teksten, mooie teksten over het leven, mooie teksten Het fragment voor vandaag komt uit het boek Manuscript uit Accra van filosoof Paulo Coelho. Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar staat op mijn verlanglijstje!

“Laat alles wat mijn hand voelt, wat mijn ogen zien en mijn mond proeft, anders zijn, ook al blijft het hetzelfde. Ik zal de thee proberen die ik nooit gedronken heb, omdat anderen zeiden dat hij niet lekker was.

Ik zal door straten lopen waar ik nooit eerder een voet zette, omdat ze me zeiden dat er niets interessants was. Ik wil erachter komen of ik daar nog eens naar terug wil of niet.

Als morgen de zon schijnt, zal ik naar de zon kijken al zie ik hem voor het eerst. Als het morgen bewolkt is, zal ik kijken waar de wolken naar toe gaan. Ik vind altijd dat ik daarvoor geen tijd heb of besteed er geen aandacht aan. Maar morgen concentreer ik me op waar de wolken naartoe drijven, of op de zonnestralen en de schaduwen die ze veroorzaken.”

Ps. Met dank aan whatabouther.nl voor de inspiratie.

(Fotocredit: Bui Linh Ngan. Tags: inspirerende teksten, mooie teksten). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 + 7 =