Wat zijn jouw verborgen verlangens?

inspirerende teksten over het leven

MINDFUL MONDAY – Afgelopen week had ik een gesprek met een vriendin over onvervulde verlangens. Wensen die je hebt die hopelijk ooit realiteit gaan worden, maar ook verlangens die misschien nooit zullen uitkomen. We hebben soms de neiging om deze dromen maar snel weg te drukken. “Het kan toch niet, dus laat maar zitten.” Maar als je dat doet, wijs je ook een deel van jezelf af. 

Het deed me denken aan een quote die ik ooit in mijn artjournal plakte, van schrijfster Sophie van der Stap. In een interview zei zij:

“Er zijn omstandigheden in het leven die voor jou worden bepaald. Hier word je geboren. Dit is jouw lichaam. Dit zijn je sterke kanten, dat je kwalen. Maar waar droom je ‘s nachts van? Waar verlang je naar? Zelfs als je niet in de praktijk kunt brengen wat in je zit, dan maakt die wens nog altijd een groot deel uit van jezelf.”

Kijk dus vol nieuwsgierigheid naar alle verlangens die jij hebt. Ja, misschien brengt het verdriet met zich mee, om te beseffen dat sommige dingen nooit (meer) zullen gebeuren. Ook die emoties willen voluit gezien worden.

Zie je verlangens. Omarm ze. Heb ze lief. Ze horen bij jou. Stuk voor stuk.

Fijne maandag!

 

(Bron foto. Tag: inspirerende teksten over het leven).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × 4 =