Mindful Monday – Leef!

inspiratie teksten

De Mindful Monday voor vandaag is een tekstfragment van Laura Maaskant. Laura is 20 jaar, heeft een ongeneeslijke vorm van kanker en stopt met haar behandeling. Wat zij over het leven te zeggen heeft is zo inspirerend!! Aan de ene kant is ze verdrietig over het feit dat ze geen toekomst heeft en dat ze veel van haar ambitieuze plannen nooit zal kunnen waarmaken.

Maar aan de andere kant geeft haar korte toekomst haar een enorme levenslust:

Laura: “Ik stel mezelf elke dag weer de vraag: wat wil je? Leven? Hup, ga dan Leven! Spel het woord met een hoofdletter. Ik vind het fantastisch dat ik Leef, en dat doe ik dan ook met een hoofdletter.

Ik wil niet zomaar leven, ik wil het leven uitknijpen, tot ik de laatste druppel te pakken heb. Ik heb tenslotte maar één leven. Een heel kort leven. Elke dag maak ik weer bewust de keuze: ik wil genieten en gelukkig zijn, dat is tenslotte zoveel leuker dan huilen om het bestaan.

Wie ben ik om mijn licht niet te laten schijnen? Wie ben ik om mijn talenten niet in te zetten in afwachting van de dood? Ben ik hier niet op aarde gekomen om mijn licht te laten schijnen, de wereld liefdevoller achter te laten?

Ik heb elke dag een keuze. Ik Leef, met heel mijn ziel en zaligheid.”

 

Ps. Laura was onlangs bij Knevel en Van den Brink. Daarin vertelt ze heel mooi over de kracht van het nu. Klik hier voor dat fragment. Bovenstaande tekst komt uit haar boek Leef!, te koop voor € 14,99 bij bol.com.

(Fotocredit: Bill Dickinson) Tag: inspirerende teksten, mooie teksten, mooie teksten over het leven, inspiratie teksten

2 gedachten over “Mindful Monday – Leef!

  1. Pff, wat is het toch dat mensen soms zo’n drive hebben en er voor gaan ondanks hun tegenslagen. bewonderenswaardig en om stil van te worden, maar ik zou er dus eigenlijk juist van moeten gaan bruisen — – toch?!

    • Ja, mooi he?! Maar niet de bedoeling dat je er door lamgeslagen wordt nee. Bruisen is misschien net iets te veel gevraagd… Je kunt het ook zien als een mooie intentie om iedere ochtend even aan te denken. Als reminder hoe je jouw leven graag zou willen leiden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 + 1 =