Mindful Monday – genieten

motivatie quotes, positieve quotes, quotes leven

Iedere maandag deel ik een mooi, inspirerend of ontroerend tekstfragment. Om de week mooi te beginnen. Deze week schrijfster en cabaretière Nilgün Yerli:

“Hoe laat ik ook mijn bed in ga, om half zes sta ik op om met mijn zoon te ontbijten. Dat uurtje voordat hij voor school wordt opgehaald, staat de wereld even stil. Genieten! Het is ook heerlijk om met hem te filosoferen over de blaadjes die door de wind dansen, bladeren in de lucht te gooien, te sleeën in de duinen.

Ik ben het kind in mij niet verloren. Ik permitteer mezelf om kind te zijn. Met een kind erbij heb je het gevoel dat het legitiem is, maar kinderlijk genieten doe ik ook zónder kind erbij.”

Gelezen op: evennagenieten.nl. Fotocredit: L.Whittaker

6 gedachten over “Mindful Monday – genieten

 1. Geweldige tekst en helemaal mee eens. Koekjes bakken kan ook zonder kinderen. Heel veel mensen denken dat je kinderen moet hebben omdat te doen. NOu ik niet hoor . Ik heb geen kinderen,maar voel met nog steeds kind, ook zonder kinderen. Dit maakt het leven leuk..

 2. hallo Lieke, ik krijg nog geen automatisch mailbericht als je iets hebt geplaatst en zou dit wel graag willen.
  ga dan nog wat trouwer jouw site volgen. Lieve groet Anneke

  • Haai! Leuk! Dat kan. Op de homepage kun je jouw emailadres invullen aan de rechterkant onder ‘volgen per mail’. Dan klikken op aanmelden. En belangrijk: daarna krijg je een mail waar je nog even ter bevestiging op akkoord moet klikken. Vervolgens krijg je automatisch bericht :). Liefs!

 3. Wat ben je weer verrassend uit de hoek gekomen met deze nieuwe opzet voor de Mindful Monday, Lieke! Is een prachtig stukje tekst dat je uitgekozen hebt en dat je met ons wil delen. ‘Kinderlijk genieten kan ook zonder kind erbij’,bedankt voor dit waardevolle idee. I’ll keep it in mind!
  Een fijne week voor je,
  Kris

 4. Dat is weten dat je nog eens het kind naar boven mag laten komen. Dat gebeurt bij volwassene mensen niet vaak meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × 3 =